hirdetés
Időjárás

A hétvége csapadékosabb, hűvösebb időt tartogat

A hétvégén, különösen vasárnapig még több az esély a záporokra, zivatarokra, s a hőmérséklet is jellemzően alacsonyabb lesz, mint volt az elmúlt napokban.

A hétvége csapadékosabb, hűvösebb időt tartogat
hirdetés

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint pénteken a napsütés mellett gomolyfelhők lesznek az égen, s elsősorban a Dunától keletre lesz erőteljesebb a gomolyfelhő-képződés. Némi eső, zápor a Dunántúlon is előfordulhat, míg a Dunától keletre többfelé alakulhat ki záporeső, zivatar, illetve néhol felhőszakadás, jégeső is. Többfelé megélénkülhet, illetve elsősorban az Észak-Dunántúlon időnként meg is erősödhet a szél, valamint a zivatarok térségében lehetnek viharos széllökések is. Nappal a legmelegebb órákban 23 és 29 fok várható, majd késő estére 16 és 22 fok közé hűl le a levegő.

Szombaton az ország nagy részén több órás napsütés várható a gomolyfelhők mellett. A keleti, északkeleti országrészben lehet erőteljesebb a gomolyfelhő-képződés, ahol emellett szórványosan záporra, zivatarra is számítani lehet. Máshol inkább csak egy-egy zápor alakulhat ki. A szelet több helyen kísérhetik élénk, néhol pedig erős lökések is, míg a zivataroknál viharos szél sem kizárt. A hőmérséklet éjszakai minimuma 10 és 17, a nappali maximuma pedig 25 és 30 fok között alakul.

Vasárnap napos, gomolyfelhős időre van kilátás, azonban délutántól a nyugati tájakon a felhőzet megnő és megvastagszik, így zápor, zivatar is előfordulhat. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 11 és 19, a legmagasabb nappali hőmérséklet pedig 27 és 32 fok között valószínű.


hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés