hirdetés
Időjárás

A héten sok napsütésre, de olykor felhős időszakokra is számítani lehet

A héten jobbára gomolyfelhős, illetve napos időszakok lesznek várhatóak, a hőmérséklet pedig gyakorta 25 és 30 fok körül alakul.

A héten sok napsütésre, de olykor felhős időszakokra is számítani lehet
hirdetés

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint hétfőn gomolyfelhős idő várható sok napsütéssel, ám a Tisza és a Balaton közötti régióban valamivel több lesz a felhő, és egy-egy zápor is kialakulhat. A Dunántúlon és az Észak-Alföldön időnként megélénkül, s a Zemplén környezetében is meg erősödik a szél. Nappal a legmelegebb órákban 23 és 27 fok közötti hőmérséklet várható, majd késő estére 18 és 23 fok közé hűl le a levegő.

Kedden is gomolyfelhős, napos időre van kilátás, és főként a Dunántúl északi felén és az Északi-középhegységben alakulhat ki néhol zápor, zivatar. A szél várhatóan élénk lesz. Éjjel a leghűvösebb órákban 9 és 14, nappal a legmelegebb órákban pedig 24 és 28 fok között alakul a hőmérséklet.

Marad szerdán is a gomolyfelhős, napos idő, ami mellett főként északkeleten néhol zápor, zivatar is kialakulhat. Többfelé megélénkül az északnyugati szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 8 és 17, a legmagasabb nappali hőmérséklet pedig 25 és 29 fok között valószínű.

Csütörtökön erőteljesebb nappali gomolyfelhő-képződés várható, de továbbra is sok napsütésre van kilátás, és helyenként zápor, zivatar inkább csak a Dunántúlon alakulhat ki. A hőmérséklet éjszakai minimuma 10 és 16, nappali maximuma pedig 25 és 30 fok között várható.

hirdetés

Pénteken elszórtan zápor, zivatar is kialakulhat az erőteljes gomolyfelhő-képződés mellett. Többnyire mérsékelt marad a délnyugati szél, ám a zivatarok körül átmeneti szélerősödés is várható. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 12 és 18, a legmagasabb nappali hőmérséklet pedig 25 és 30 fok között várható.

Szombaton erőteljes gomolyfelhő-képződésre lehet számítani, és elszórtan zápor, zivatar is előfordulhat. Általában mérsékelt marad a délnyugati szél, ám zivatarok környezetében átmeneti szélerősödés is várható. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 12 és 18, a legmagasabb nappali hőmérséklet pedig 25 és 30 fok között valószínű.

Vasárnap sok napsütésre számíthatunk az alapvetően kevés gomolyfelhő mellett, és legfeljebb egy-egy zápor vagy zivatar zavarhat bele a kellemes időbe, mérséklet marad a szél is. Éjszaka a leghidegebb órákban 14 és 20, nappal a legmelegebb órákban pedig 29 és 33 fok között alakul a hőmérséklet.


hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés