hirdetés
Időjárás

A héten már több napsütés ígérkezik

Noha a hétvége, sőt, még a hétfő is borongósabb képet mutatott, az elkövetkező napokban ismét a derült napsütésé lehet a főszerep…

A héten már több napsütés ígérkezik
hirdetés

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint hétfőn az ország nagy részén erőteljes gomolyfelhő-képződés várható, és akár több alkalommal is kialakulhatnak záporok, zivatarok, amelyeket felhőszakadás kísérhet. Estefelé nyugat felől csökken a felhőzet, s így valamelyest a csapadékhajlam is. Megerősödhet, a Nyugat-Dunántúlon és a zivatarok környezetében néhol viharossá is válhat a szél. Nappal a legmelegebb órákban 26 és 29 fok között alakul a hőmérséklet, majd késő estére 18 és 24 fok közé hűl le a levegő.

Kedden a Dunántúlon napos idő ígérkezik kevés gomolyfelhővel, míg másfelé még erőteljes gomolyfelhő-képződésre lehet számítani. A Dunától keletre lehetnek még záporok is, és délután az Északi-középhegység térségében is kialakulhatnak hevesebb zivatarok. A szél többfelé erős lesz, és a zivatarokat is kísérhetik erős, viharos lökések. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 13 és 20, a legmagasabb nappali hőmérséklet pedig 21 és 28 fok között alakul.

Szerdán is napos idő várható gomolyfelhőkkel, de északkeleten eleinte még egy-egy zápor előfordulhat. Többfelé élénk lökések kísérik a szelet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 11 és 17, a legmagasabb nappali hőmérséklet pedig 24 és 28 fok között alakul.

Csütörtökön gomolyfelhős, napos idő várható, de egy-egy zápor előfordulhat északon, északkeleten. Helyenként élénk lehet a szél. A hőmérséklet hajnali minimuma 10 és 16, a nappali maximuma pedig 24 és 29 fok között alakul.

Pénteken is gomolyfelhős, napos idő lesz, de csapadékra már nem kell számítani, és a légmozgás is mérsékelt marad. A hajnali 11-17 fokról délután 25-30 fokra melegszik a levegő.

Szombaton gomolyfelhős, napos, csapadékmentes idő lesz. A hőmérséklet hajnali minimuma 12 és 18, a nappali maximuma pedig 27 és 32 fok között várható.

Vasárnap gomolyfelhős, napos idő ígérkezik, azonban a dél szél helyenként megélénkülhet. A legalacsonyabb hajnali hőmérséklet 13 és 19, a legmagasabb nappali hőmérséklet pedig 28 és 33 fok között valószínű.

(A borítókép forrása: pixabay.com)


hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés