hirdetés
Időjárás

A hét további részében is igencsak változatos időjárásra számíthatunk

A hét hátralévő részében felhősebb, csapadékos időszakokra csakúgy számíthatunk, mint napsütésre, s olykor még a szél is megerősödhet.

A hét további részében is igencsak változatos időjárásra számíthatunk
hirdetés

Kedden észak felől a felhőzet átmenetileg erősen megnövekszik, később azonban szakadozni kezd, s egyre inkább gomolyossá válik. Szórványosan előfordulhat zápor, zivatar is, s északkeleten az átmenetileg zárt felhőtakaró mellett eső sem kizárt. A Dunántúlon több helyen erős lehet a szél, s a záporok, zivatarok környezetében is lehetnek erős vagy viharos széllökések. Nappal a legmelegebb órákban 17 és 23 fok között alakul a hőmérséklet, majd késő estére 9 és 15 fok közé hűl le a levegő.

Szerdán erőteljes nappali gomolyfelhő-képződés várható, de néhány órára azért valószínűleg kisüt a nap. Elszórtan előfordulhatnak záporok, zivatarok is, főként a délnyugati, nyugati területeken. Napközben többfelé megélénkülhet a szél is. A hőmérséklet éjszakai minimuma 7 és 12, a nappali maximuma pedig 18 és 24 fok között alakul.

Csütörtökön megnövekszik a fátyolfelhőzet, ami mellett gomolyfelhő-képződésre is számítani lehet, s némi szűrt napsütésben is bízhatunk. Elszórtan továbbra is van esély záporokra, zivatarokra, valamint erős széllökések is előfordulhatnak. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 6 és 14, a legmagasabb nappali hőmérséklet pedig 22 és 27 fok között várható.

Pénteken általában felhős lesz az ég, és nyugat felől fokozatosan egyre többfelé alakulhat ki zápor, zivatar is, valamint erős, néhol viharos széllökések is kialakulhatnak. Éjjel a leghűvösebb órákban 11 és 18, nappal a legmelegebb órákban pedig 20 és 29 fok közötti hőmérsékletre lehet számítani.

hirdetés

Szombaton eleinte felhősebb időre van kilátás, azután viszont napközben szakadozni és csökkenni kezd a felhőzet, s így – az erőteljes gomolyfelhő-képződés mellett – többórás napsütésre is számítani lehet. Elszórtan zápor, zivatar is kialakulhat, s élénk széllökések is előfordulhatnak a délutáni órákban. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 13 és 18, a legmagasabb nappali hőmérséklet pedig 21 és 27 fok között várható.

Vasárnap gomolyfelhős, napos idő ígérkezik, szórványosan viszont kialakulhat zápor, zivatar is, és a szél is élénk vagy erős lehet. A hőmérséklet éjszakai minimuma 8 és 16, a nappali maximuma pedig 23 és 28 fok között alakul.

hirdetés

hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés