Időjárás

A hét közepén már melegedni kezd az idő

Egyelőre még hűvösebb marad az idő, ám a hét közepétől előreláthatólag egyre melegszik a hőmérséklet, s a hétvégén már néhol ismét a 20 fokhoz közelíthet a napi maximumérték.

A hét közepén már melegedni kezd az idő
hirdetés

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint hétfőn napközben erőteljes gomolyfelhő-képződés várható a hosszabb-rövidebb napos időszakok mellett, s főként az ország középső és déli részén akár hózáporok, havaseső-záporok, illetve esőt hozó záporok is kialakulhatnak. Estére összeesnek a gomolyfelhők, így kis időre még kiderülhet az ég. A szelet napközben viharos lökések kísérhetik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 6 és 9 fok között lesz jellemző, majd késő estére -2 és +3 fok közé hűl le a levegő.

Kedden napos idő várható, ám délután sok gomolyfelhő képződik, és helyenként hózápor, havaseső-zápor is előfordulhat. Erős széllökések is többfelé lesznek tapasztalhatóak. Hajnalban 0 és -5 fok közötti hőmérsékletre számíthatunk, majd napközben 7 és 13 fok közé melegszik a levegő.

hirdetés

Szerdán a Tiszántúlon kevés felhő mellett sok napsütés ígérkezik, nyugatabbra viszont marad a közepesen vagy erősen felhős ég, és záporok, hózáporok is előfordulhatnak. A szél többfelé megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -4 és +4, a legmagasabb nappali hőmérséklet pedig 7 és 12 fok között alakul.

Csütörtökön többórás napsütés várható, s az ország nyugati és középső része felett lehet több felhő. Zápor inkább csak néhol fordulhat elő, a szél viszont még megélénkülhet néhol. A hőmérséklet éjszakai minimuma -5 és +3, a nappali maximuma pedig 8 és 14 fok között várható.

Pénteken több órára is kisüthet a nap, azoknak továbbra is lehetnek gomoly- és fátyolfelhők az égen, valamint zápor is előfordulhat. A szél helyenként megélénkülhet. Hajnalban -4 és +3, nappal a legmelegebb órákban pedig 10 és 18 fok között alakulhat a hőmérséklet.

Szombaton fokozatosan megnövekszik a felhőzet, és az eső, záporeső esélye is nő ezzel együtt. A szél élénk is lehet. A hőmérséklet éjszakai minimuma 0 és +6, a nappali maximuma pedig 12 és 19 fok között alakul.

Vasárnap napközben csökken a felhőzet, s több órás napsütés is lehet. Gyenge eső, záporeső is egyre kevésbé fordulhat elő. A szelet továbbra is kísérhetik élénk lökések. Éjjel a leghidegebb órákban 1 és 6, nappal a legmelegebb órákban pedig 10 és 17 fok között alakul a hőmérséklet.


hirdetés

További híreink
hirdetés