hirdetés
Időjárás

A hét közepe felé ismét szebb idő ígérkezik

A héten ismét lesznek borongósabb és derültebb időszakok is, és csapadékból sem lesz éppenséggel hiány.

A hét közepe felé ismét szebb idő ígérkezik
hirdetés

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint hétfőn a délkeleti tájakról csak lassan vonul el a vastagabb felhőzet és a csapadéktömb, azonban napközben az ország többi részén is gomolyfelhők zavarják majd a napsütést, minek következtében déltől többfelé záporok, zivatarok is kialakulhatnak. A zivatarokat kísérheti apró szemű jég, intenzív csapadék, illetve szélerősödés is. A szél élénk, néhol erős is lehet. Nappal a legmelegebb órákban 20 fok közeli hőmérséklet várható, majd késő estére 10 és 15 fok közé hűl le a levegő.

Kedden pár órára kisüthet a nap a gomolyfelhős ég mellett, zápor pedig már csak legfeljebb néhol fordulhat elő. Sok helyen élénk, néhol erős széllökések kísérhetik a szelet. A legalacsonyabb hajnali hőmérséklet 4 és 10, a legmagasabb nappali hőmérséklet pedig 18 és 22 fok között alakul.

Szerdán olykor gyengébb, máskor erősebb gomolyfelhő-képződésre lehet számítani, ami mellett a nap is legalább néhány órára mindenhol kisüthet. Néhol záporeső is kialakulhat. A hőmérséklet hajnali minimuma 5 és 11, a nappali maximuma pedig 18 és 23 fok között várható.

Csütörtökön nappal gomolyfelhő-képződés várható, ami mellett többórás napsütés is ígérkezik. Egy-egy futó záporra azért nem árt felkészülni, hiszen ezek kialakulása nem kizárt. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 6 és 12, a legmagasabb nappali hőmérséklet pedig 20 és 25 fok között várható.

Pénteken nappal ismét gomolyfelhő-képződésre lehet számítani, azonban emellett sok napsütésre van esély. Néhol azért záporok, zivatarok is kialakulhatnak, s a zivatarok környezetében pedig a szél is megerősödhet. A hőmérséklet éjszakai minimuma 7 és 14, a nappali maximuma pedig 21 és 26 fok között várható.

Szombaton több órás napsütés várható a nappali gomolyfelhő-képződés mellett, azonban elszórtan zápor, zivatar is kialakulhat. A szél többnyire mérsékelt marad, de a zivatarok környezetében megerősödhet. A hőmérséklet hajnali minimuma 10 és 15, a nappali maximuma pedig 22 és 27 fok között várható.

Vasárnap többórás napsütés ígérkezik az erőteljes nappali gomolyfelhő-képződés mellett, és szórványosan zápor, zivatar is kialakulhat. Többfelé megélénkülhet a szél, ami a zivatarok környezetében akár erőssé, viharossá is válhat. A hőmérséklet minimuma 11 és 16, a maximuma pedig 22 és 27 fok között alakul.

(A borítókép forrása: pixabay.com / Jill Wellington)


hirdetés

További híreink