hirdetés
Időjárás

A hét első napjain napsütéses idő ígérkezik

Azután jön a fordulhat, aminek a legtöbben aligha örülnek...

A hét első napjain napsütéses idő ígérkezik
hirdetés

A hét elején még alapvetően napos, meleg idő várható, azonban szerdától már esőre, záporokra is számítani lehet, majd egészen a hét legvégéig gyakran lehet borongósabb az idő.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint hétfőn derült, száraz idő várható, s csak helyenként lesz kevés fátyolfelhő az égen, miközben azonban a szél az Észak-Dunántúlon megerősödhet, s a Kisalföldön olykor viharossá is válhat. Nappal a legmelegebb órákban 24 és 27 fok között alakul a hőmérséklet, majd késő estére 11 és 18 fok közé hűl le a levegő.

Kedden derült, napos, csapadékmentes idő ígérkezik némi fátyolfelhővel az égen. Több helyen megerősödik a déli, délkeleti szél. A hőmérséklet hajnali minimuma 5 és 14, a nappali maximuma pedig 25 és 30 fok között valószínű.

Szerdán északkeleten a délelőtti órákban kis időre kisüthet a nap, ám délnyugat, nyugat felől vastag felhőátvonulásokra lehet számítani, így délutánra délnyugaton lehet némi napsütés a szakadozottabb felhőzet mellett. Záporok, zivatarok is ennek megfelelően várhatóak előbb délnyugaton, majd északkeletebbre. A szél megélénkülhet, helyenként meg is erősödhet. A legalacsonyabb hajnali hőmérséklet 7 és 14, a legmagasabb nappali hőmérséklet pedig 17 és 27 fok között lehet.

Csütörtökön változó mennyiségű és vastagságú felhőzet mellett esőre, záporra és néhol zivatarra is számítani lehet, valamint a szél is élénk, a Kisalföldön pedig erős is lehet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 7 és 14, a legmagasabb nappali hőmérséklet pedig 16 és 22 fok között alakul.

Pénteken több-kevesebb napsütés is lehet, de alapvetően közepesen vagy erősen felhős lesz az idő, és szórványosan eső, zápor, zivatar is kialakulhat. A szél megélénkülhet, helyenként meg is erősödhet. A hőmérséklet éjszakai minimuma 4 és 11, a nappali maximuma pedig 17 és 24 fok között várható.

Szombaton erősen felhős idő várható a rövidebb napos időszakok mellett, s több helyen is lehet esp, zápor, illetve néhol zivatar is. A szelet sokfelé kísérhetik élénk lökések. A hőmérséklet hajnali minimuma 6 és 11, a nappali maximuma pedig 17 és 25 fok között várható.

Vasárnap döntően felhős idő lesz, sokfelé esővel, záporesővel, néhol zivatarral. A szél is megerősödhet. Hajnalban 8 és 14 fok között várható a hőmérséklet, majd nappal 17 és 28 fok közé melegszik a levegő.

(A borítókép forrása: pixabay.com / RitaE)


hirdetés

További híreink