hirdetés
Időjárás

A hét elején meleg és napsütéses, aztán hűvösebb és csapadékos idő ígérkezik

A hét első napjaiban alapvetően napos időre számíthatunk, a hétvége felé közeledve azonban már egyre inkább a csapadékosabb, hűvösebb idő lesz jellemző.

A hét elején meleg és napsütéses, aztán hűvösebb és csapadékos idő ígérkezik
hirdetés

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint hétfőn napos idő várható, csak északon fordulhat elő valamivel több gomolyfelhő az égen, illetve délután, este a nyugati határvidék fölé besodródhat egy-egy zápor, zivatar is. Helyenként megélénkülhet a déli szél. Nappal a legmelegebb órákban 30 és 35 fok között alakul a hőmérséklet, majd késő estére 18 és 25 fok közé hűl le a levegő.

Kedden túlnyomóan napos időre számíthatunk a kevés fátyol- illetve gomolyfelhő mellett, és noha alapvetően nem valószínű csapadék, Sopron térségében azért előfordulhat egy-egy zivatar is. A légmozgás jobbára mérsékelt marad ugyan, ám északnyugaton megélénkülhet a szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 14 és 20, a legmagasabb nappali hőmérséklet pedig 30 és 34 fok között alakul.

Szerdán többórás napsütésre számíthatunk a fátyol- és gomolyfelhők mellett, s a nyugati és északi megyéket leszámítva – ahol zápor, zivatar sem kizárt – nem valószínű csapadék. Több helyen megerősödik a szél, a Dunántúlon pedig néhol viharos széllökések is lehetnek. Éjszaka a leghidegebb órákban 16 és 22, nappal a legmelegebb órákban pedig 25 és 34 fok között alakul a hőmérséklet. Napközben a hűvösebb értékek nyugaton, a melegebbek keleten várhatóak.

Csütörtökön is többórás napsütésre van kilátás a fátyol- és gomolyfelhők mellett, és helyenként kialakulhat zápor, zivatar is, miközben eleinte keleten még erős lehet az északi, északkeleti szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 15 és 20, a legmagasabb nappali hőmérséklet pedig 26 és 32 fok között alakul.

hirdetés

Pénteken sok napsütés várható a fátyol- és gomolyfelhők mellett, s helyenként kialakulhat zápor, zivatar is. Élénk lehet az északi, északkeleti szél. A hőmérséklet éjszakai minimuma 14 és 19, a nappali maximuma pedig 26 és 31 fok között alakul.

Szombaton több-kevesebb napsütésre számíthatunk a fátyol- és gomolyfelhők mellett, és szórványosan zápor, zivatar is kialakulhat. Helyenként megélénkül az északi, északkeleti szél, és a zivatarok környezetében viharos széllökés is lehet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 14 és 19, a legmagasabb nappali hőmérséklet pedig 26 és 31 fok között alakul.

Vasárnap a napsütést gomolyfelhő-képződés és fátyolfelhők zavarhatják, és szórványosan zápor, zivatar is előfordulhat. Utóbbiak környezetében viharos széllökés is előfordulhat. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 14 és 19, a legmagasabb nappali hőmérséklet pedig 26 és 31 fok között alakul.


hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés