Időjárás

A hét elején még melegebb, a vége felé hűvösebb lesz az idő

Noha továbbra is sokat süthet a nap, és a hőmérséklet is inkább kellemesnek lesz mondható a hét nagy részében, ám a hétvégére némileg felhősebb lehet az ég, s lehűlhet a levegő.

A hét elején még melegebb, a vége felé hűvösebb lesz az idő
hirdetés

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint hétfőn általában pár órás napsütés várható, amelyet gomolyfelhők zavarhatnak, de csapadékra nem kell számítani. Nagy területen megélénkül az északkeleti szél, amely az Alpokalja mellett a Nyírség, illetve Hajdúság egyes részein meg is erősödik. Nappal a legmelegebb órákban 7 és 13 fok között alakul a hőmérséklet, majd késő estére -1 és 6 fok közé hűl le a levegő.

Kedden, miután a ködfoltok feloszlanak, országszerte derült, gyengén felhős, napos idő várható. A hőmérséklet éjszakai minimuma 3 és -4, a nappali maximuma pedig 10 és 15 fok között várható.

hirdetés

Szerdán hajnalra ismét köd, illetve rétegfelhőzet képződik, amely a délelőtt folyamán nagyrészt feloszlik, így teret engedve a derült, napos időnek. Hajnalban a legalacsonyabb hőmérséklet +2 és -3, délután a legmelegebb pedig általában 10 és 16 fok között alakul.

Csütörtökön gyorsan feloszlanak az éjjel képződő ködfoltok, így derült, száraz idő lesz jellemző. Estefelé észak felől megérkezhet a hidegfront felhőzete, amely néhol már záport is hozhat magával. A hőmérséklet éjszakai minimuma 0 és 5, a nappali maximuma pedig 12 és 18 fok között várható.

Pénteken hidegfront felhőzete ér hazánk fölé, így több helyen kialakulhat eső, záporeső, illetve a hegyekbe hózápor is. A szél is sokfelé erősödhet meg. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és +5, a legmagasabb nappali hőmérséklet pedig 4 és 13 fok között várható.

Szombaton levonul a front felhőzete, mögötte pedig felhőátvonulásokra lehet számítani több-kevesebb napsütéssel. Elszórtan hózápor is előfordulhat, illetve élénk vagy erős lökések kísérhetik a szelet. A hőmérséklet éjszakai minimuma 2 és -4, a nappali maximuma pedig 3 és 8 fok között várható.

Vasárnap gyengén felhős, napos idő valószínű, többnyire csapadék nélkül. A légmozgás jellemzően mérsékelt marad. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1 és -6, a legmagasabb nappali hőmérséklet pedig 3 és 7 fok között alakul.


hirdetés

További híreink
hirdetés