hirdetés
Időjárás

A hét borongósan indul, de kevéske napsütésre is számíthatunk

Azok számára, akinek már elegük van a hűvös, csapadékos időből, kevéske felüdülést jelenthet majd a hét közepe, ráadásul a felhős idő mellett hétvégén sem lesz már ilyen hideg.

A hét borongósan indul, de kevéske napsütésre is számíthatunk
hirdetés

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint hétfőn délelőtt gyorsan megszűnik a párásság, majd változóan felhős idő lesz némi napsütéssel, s a Dunántúlon akár egy-egy gyenge záporral. Nappal a legmelegebb órákban 12 és 16 fok között alakul a hőmérséklet, majd késő estére 4 és 9 fok közé hűl le a levegő.

Kedden javarészt gyengén felhős, napos idő lesz, ám északkeleten felhősebb is lehet az ég. Elsősorban északkeleten lesznek reggelig párás, ködfoltos területek. A Dunántúlon élénk, nyugaton erős is lehet a szél. Éjszaka a leghidegebb órákban -1 és +5, nappal a legmelegebb órákban pedig 12 és 17 fok között alakul a hőmérséklet.

Szerdán alapvetően fátyolfelhős idő lesz szűrt napsütéssel, ám az északkeleti, északi megyékben rétegfelhővel borított területek is lehetnek. A hőmérséklet éjszakai minimuma 1 és 8, a nappali maximuma pedig 14 és 21 fok között várható.

Csütörtökön az ország nagy részén derült, illetve enyhén felhős idő ígérkezik, ám elsősorban északon, északkeleten tartósabban párás, ködös, felhős vidékek is előfordulhatnak, ahol szitálás sem kizárt. Többfelé megélénkül, s a Dél-Dunántúlon meg is erősödik a szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 3 és 10, a legmagasabb nappali hőmérséklet pedig 15 és 20 fok között várható.

hirdetés

Pénteken eleinte javarészt réteg- és fátyolfelhőzet lesz az égen, ám később megvastagszik a felhőzet. Emellett tartósabb ködfoltok is lehetnek, s a borult területeken néhol szitálás is előfordulhat. Többfelé megélénkülhet a szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 4 és 10, a legmagasabb nappali hőmérséklet pedig 13 és 23 fok között várható.

Szombaton általában erősen felhős, borult idő lesz, s több helyen is kialakulhat eső, zápor, illetve néhol zivatar is. Az északi szél megélénkülhet, helyenként megerősödhet. Éjszaka a leghidegebb órákban 5 és 11, nappal a legmelegebb órákban pedig 12 és 19 fok között lesz a hőmérséklet.

Vasárnap javarészt még borult lesz az ég, idővel pedig felhőátvonulásokra számíthatunk. Eleinte többfelé, majd egyre inkább csak keleten várható eső, záporeső kialakulása. Sok helyen megerősödik az északi, északnyugati szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 3 és 11, a legmagasabb nappali hőmérséklet 11 és 17 fok között alakul.


hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés