hirdetés
Időjárás

A felhős időszakok mellett valamennyi napsütés is várható a héten

Noha ezen a héten is lesznek felhősebb időszakok, ezek mellett némi napsütésre is számítani lehet majd.

A felhős időszakok mellett valamennyi napsütés is várható a héten
hirdetés

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint hétfőn általában erősen felhős lesz az ég, és többfelé lehet eső, zápor, zivatar is. Délután nyugat felől csökken a felhőzet, és a csapadék súlypontja egyúttal a keleti országrészre helyeződik át, ahol estig még felhős, esős idő lehet. Előfordulhatnak erős, a viharok környezetében pedig akár viharos széllökések is. Nappal a legmelegebb órákban 17 és 25 fok között alakul a hőmérséklet, majd késő estére 12 és 18 fok közé hűl le a levegő.

Kedden a hajnali ködfoltok feloszlását követően országszerte gyengén felhős, napos, csapadékmentes időre lehet számítani, azonban néhol megélénkül a keleti szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 7 és 14, a legmagasabb nappali hőmérséklet pedig 21 és 26 fok között várható.

Szerdán eleinte több-kevesebb napsütés várható a fátyol- és gomolyfelhők mellett, aztán nyugat felől fokozatosan megvastagszik a felhőzet, s délutánra helyenként már eső, zápor is előfordulhat. Hajnalban a leghidegebb órákban 5 és 15, nappal a legmelegebb órákban pedig 22 és 30 fok között alakul a hőmérséklet.

Csütörtökön nyugat felől csökken a felhőzet, s a kezdetben elszórtan előforduló kisebb esőt, záport követően már fokozatosan megszűnik a csapadék. Helyenként megélénkül az északnyugati szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 12 és 17, a legmagasabb nappali hőmérséklet pedig 23 és 28 fok között valószínű.

hirdetés

Pénteken gomolyfelhős, napos, csapadékmentes idő várható a reggeli ködfoltok feloszlása után, jobbára a szél is mérsékelt marad. A hőmérséklet éjszakai minimuma 9 és 16, a nappali maximuma pedig 24 és 28 fok között alakul.

Szombaton észak felől erősen megnövekszik a felhőzet, és elszórtan kisebb eső, zápor is előfordulhat, illetve helyenként megerősödik az északnyugatira forduló szél is. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 10 és 16, a legmagasabb nappali hőmérséklet pedig 21 és 26 fok között alakul.

Vasárnap a felhőzet csökkenésére, felszakadozására lehet számítani, amivel együtt fokozatosan mindenhol megszűnik a csapadék. A szél gyakran erős, néhol pedig akár viharos is lehet. Éjszaka a leghűvösebb órákban 10 és 15, nappal a legmelegebb órákban pedig 15 és 20 fok között alakul a hőmérséklet.

hirdetés

hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés