hirdetés
Időjárás

A felhős időszakok között némi napsütésre is számíthatunk a hétvégén

A hétvége egyaránt tartogat számunkra kellemes, napsütéses, valamint felhősebb időszakokat is. A hőmérséklet gyakran 20 fok fölé is emelkedhet nappal a legmelegebb órákban.

A felhős időszakok között némi napsütésre is számíthatunk a hétvégén
hirdetés

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint pénteken nyugat felől egy vékony, szakadozott felhősáv vonul át az országon, ami mellett mindenhol várható némi napsütés is. Reggel foltokban még párás, ködös lehet az idő, a ködfoltok azonban a délelőtt folyamán feloszlanak. Időnként megélénkül a déli, délnyugati szél. Napközben a legmelegebb órákban 21 és 26 fok között alakul a hőmérséklet, majd késő estére 14 és 18 fok közé hűl le a levegő.

Szombaton az ország északi felén erősen felhős idő várható, többfelé eső, zápor is előfordulhat errefelé, míg délebbre szakadozott felhőzetre van kilátás csupán néhol kialakuló csapadékkal. Egyre nagyobb területen fordul északnyugatira a szél, és helyenként meg is élénkül. Éjszaka a leghidegebb órákban 10 és 15, nappal a legmelegebb órákban pedig 17 és 24 fok között alakul a hőmérséklet.

Vasárnap eleinte szakadozó, majd délután délnyugat felől egyre csökkenő felhőzet várható, ami mellett némi napsütésre is van kilátás, ám gyenge eső, zápor nem kizárt. Többfelé megélénkül, északnyugaton helyenként meg is erősödhet a szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 9, 15, a legmagasabb nappali hőmérséklet pedig 19, 25 fok között várható.


hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés