hirdetés
Időjárás

40 fok körüli hőség is lehet a héten

Ismét beköszönt a hőség, hiszen a hét egyes napjain akár 40 fok közeli hőmérsékletek sem kizártak a legmelegebb órákban.

40 fok körüli hőség is lehet a héten
hirdetés

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint hétfőn a nap nagy részében gomolyfelhős, napos idő lesz, de késő délutántól a Dunántúlon ismét felhősödés következhet be, és az északi, északnyugati határnál néhol már zivatarok is kipattanhatnak. Napközben a szél élénk, néhol erős lesz. Nappal a legmelegebb órákban 30 és 37 fok között alakul a hőmérséklet, majd késő estére 23 és 28 fok közé hűl le a levegő.

Kedden is többórás napsütés várható, de helyenként előfordulhat zápor, zivatar, miközben a déli, délnyugati szél megélénkül, s helyenként meg is erősödik. A zivatarokat viharos széllökések is kísérhetik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 15 és 23, a legmagasabb nappali hőmérséklet pedig 30 és 37 fok között alakul.

Szerdán is sok napsütés ígérkezik a fátyol- és gomolyfelhők mellett, de kiváltképpen északon még elvétve előfordulhat egy-egy zápor, zivatar is. A szél megélénkül, s helyenként meg is erősödik, valamint a zivatarokat is kísérhetik átmenetileg viharos széllökések. A hőmérséklet éjszakai minimuma 15 és 23, a nappali maximuma pedig 31 és 38 fok között alakul.

Csütörtökön marad a derült vagy gyengén felhős, napos, száraz idő, s legfeljebb csak egy-egy zápor fordulhat elő. A szél néhol kissé megélénkülhet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 15 és 23, a legmagasabb nappali hőmérséklet pedig 32 és 38 fok között várható.

Pénteken is a napsütés dominál, illetve az északi, északnyugati megyékben valamivel felhősebb lehet az idő. Helyenként előfordulhat zápor, zivatar főleg északnyugaton, északon. A szél többfelé is megélénkülhet, s néhol meg is erősödhet. A zivatarok környezetében átmenetileg viharos széllökések is előfordulhatnak.

Szombaton már erőteljesebb gomolyfelhő-képződésnek is tanúi lehetünk, s többfelé is lehet záporra, zivatarra számítani nyugaton és északkeleten. A szél megélénkülhet, helyenként megerősödhet, valamint a zivatarokban viharossá is fokozódhat. Hajnalban 16 és 24, majd nappal 25 és 37 fok között alakul a hőmérséklet.

Vasárnap a nap első felében több gomoly- és fátyolfelhő is lehet az égen, majd délután-este csökkenni kezd a felhőzet. Előfordulhatnak záporok, zivatarok is, továbbá helyenként élénk lehet az északi, északnyugati szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 12 és 21, a legmagasabb nappali hőmérséklet pedig 24 és 33 fok között várható.

(A borítókép forrása: pixabay.com / Steve Buissinne)


hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés