hirdetés
Időjárás

1919-es időjárási rekord dőlt meg

Pontosan száz éves időjárási rekord főlt meg a tegnapi napon, amikor is az eddigi legalacsonyabb május 15-ére vonatkozó maximum hőmérsékletet mérték Magyarországon.

1919-es időjárási rekord dőlt meg
hirdetés

Az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) a közösségi oldalán számolt be az új rekordról. Azt írták:

„Május 15-én megdőlt a legalacsonyabb maximum-hőmérséklet rekordja Magyarországon!”

Tegnap a Kab-hegyen mindössze 4,6 fokot mértek a legmelegebb órákban is, miközben egészen eddig az akkor dobogókőn mért 1919-es 5,3 fokos hőmérséklet tartotta a május tizenötödikei rekordot.

Egyúttal megdőlt a budapesti rekord is. Tegnap a János-hegyen csak 9,3 fokig emelkedett a hőmérséklet, miközben az eddigi rekord 9,4 fok volt, amit Budakeszierdőn mértek. Igaz, a János-hegyi mérőállomáson 2014 előtt nem végeztek méréseket.

hirdetés

Egy másik bejegyzésében a meteorológiai szolgálat a várható hétvégi időjárással kapcsolatosan azt írja, hogy szombaton és vasárnap is többórás napsütés várható a fátyol- és gomolyfelhők mellett, ám míg szombaton még csak kevesebb, addig vasárnap már több helyen lehet záporra, zivatarra is számítani.

A legmelegebb órákban a hőmérséklet országszerte 20 fok fölé emelkedhet, s az Alföld keleti részén akár 25-26 fok is lehet.

hirdetés

hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés