Időjárás

-20 fokos hideg sem kizárt a héten

Kemény tél köszönthet be a héten, hiszen éjjel akár -20 fokig is lecsökkenhet a hőmérséklet a hét vége felé.

-20 fokos hideg sem kizárt a héten
hirdetés

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint hétfőn estig borult idő lesz jellemző, majd az Észak-Dunántúl irányából felszakadozhat a felhőzet. Országszerte várható csapadék, a Dunántúlon akár 5-15, néhol pedig akár 20 mm csapadék is összegyűlhet. Délen, délnyugaton akár villámlás is előfordulhat,s a Dunántúli-középhegység magasabban fekvő területein havazás sem kizárt. A szelet élénk, a Dunántúlon viharos lökések is kísérhetik. Nappal a legenyhébb órákban 4 és 12 fok között alakul a hőmérséklet, majd késő estére -1 és +7 fok közé hűl le a levegő.

Kedden az éjszakai átmeneti felszakadozást követően nyugat felől beborul az égbolt. Az északi megyékben előfordulhat eső, havas eső, illetve havazás is, és néhol ónos eső sem kizárt. Estétől ismét vékonyodhat a felhőtakaró. A szél helyenként megerősödhet. A hőmérséklet éjszakai minimuma -4 és +3, a nappali maximuma pedig 0 és 10 fok között alakul.

hirdetés

Szerdán éjjel a felhőzet átmenetileg felszakadozik, de napközben ismét erősen felhős, borult idő lesz jellemző. Délelőtt még csak szórványosan, délutántól viszont több helyen is várható eső, illetve északon, északkeleten havazás vagy havas eső is. Néhol ónos eső is előfordulhat. Több helyen megerősödhet a szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -6 és +3, a legmagasabb nappali hőmérséklet pedig 0 és +12 fok között várható.

Csütörtök délelőtt javarészt borult időre számíthatunk, de délután nyugat felől egyre több helyen szakadozik fel és csökken a felhőzet. Sokfelé várható csapadék, amely estétől főleg a Tiszántúli területekre korlátozódik. A szél megerősödik, sok helyen viharossá is fokozódik. Hajnalban -9 és +9 fok közötti hőmérsékletre számíthatunk, és nappal sem lesz ennél melegebb, viszont akár még hűlhet is a levegő.

Pénteken felhőátvonulások várhatóak, a nyugati területeken hosszabb, keleten viszont csak rövidebb napsütéssel. Elszórtan kialakulhat hózápor. A szelet erős, viharos lökések is kísérhetik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -8 és -15, illetve a havas, derült, szélvédett részeken akár -16, -20 fok között alakul, nappal pedig -1 és -9 fok közötti hőmérséklet jelentheti a csúcsértéket.

Szombaton némi napsütésre van esély, de hózáporok is kialakulhatnak, a szél pedig sokfelé megerősödik, s időnként viharossá is fokozódik. A hőmérséklet éjszakai minimuma -8 és -15, néhol -16 és -20 fok között alakul, míg nappalra -1 és -9 fok közé enyhülhet az idő.

Vasárnap átmeneti felhőszakadozások előfordulhatnak, ezt leszámítva viszont inkább erősen felhős idő lesz jellemző, és szórványosan továbbra is lehet hózáporra számítani. A szél több helyen megerősödik. Éjjel a leghidegebb órákban -7 és -15, de néhol akár -22 fok körül is lehet a hőmérséklet, nappal pedig -1 és -9 fok közötti hőmérsékletre lehet számítani.


hirdetés

További híreink
hirdetés