hirdetés
Gazdaság

Tovább maradnak átjárhatóak a Szép-kártya alszámlái

Meghosszabbította egészen jövő év szeptemberének végéig az átjárást a kormány a Szép-kártya egyes alszámlái között.

Tovább maradnak átjárhatóak a Szép-kártya alszámlái
hirdetés

Így tehát 2022. szeptember 30-ig közel egymillió munkavállaló a kártya bármelyik zsebéből fizethet a szálláshelyért, a vendéglátásért, vagy éppen a szabadidős szolgáltatásért – ismertette Tállai András, a Pénzügyminisztérium parlamenti ügyekért felelős államtitkára az MTI-nek.

Az államtitkár megjegyezte azt is, hogy a Szép-kártya zsebeinek átjárhatósága a közel 1 millió foglalkoztatott mellett magát a turizmust is támogatja.

Beszélt arról is, hogy az elmúlt években a feltöltések aránya az alábbi módon alakult az egyes alszámlákon:

  • Vendéglátás: 70 százalék,
hirdetés
  • Szálláshely: 20 százalék, illetve
  • Szabadidő: 10 százalék.

Igaz, ennek a megoszlásnak így 2022. szeptember 30-ig nincs jelentősége, mivel az alszámlákra utalt juttatások a további alszámláknál meghatározott szolgáltatásoknál is használhatóak. Vagyis, például hiába van a vendéglátás alszámlán egy összeg, azt egyelőre akár (például) fürdőbérlet vásárlásakor vagy szállásdíj fizetésekor is fel lehet használni.

Mindez a koronavírus-válság által leginkább érintett, a turizmusban tevékenykedő vállalkozásokat is segíti, amelyeket a kormány több eszközzel is segít Tállai András szavai szerint. Emellett a magyar lakosság és családok is profitálnak a Szép-kártyát érintő változásokkal, mivel sokak pihenését és rekreációját biztosítja a zsebek közti átjárhatóság, a csökkentett adó, valamint a megemelt keretösszeg.

(A borítókép forrása: pixabay.com / davidlee770924)

hirdetés

hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés