hirdetés
Gazdaság

Orbán Viktor szerint amennyi munkahelyet a vírus tönkretesz, annyit kell létrehozni

A cél az, hogy amennyi munkahelyet a vírus tönkretesz, annyi munkahelyet hozzunk létre - mondta Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn.

Orbán Viktor szerint amennyi munkahelyet a vírus tönkretesz, annyit kell létrehozni
hirdetés

A kormányfő a gazdaságvédelmi intézkedéseket ismertetve kiemelte: egyszerre kell megküzdeni a járvánnyal és a gazdasági következményekkel,

"menteni az emberéletet és gondoskodni a jövőről".

Most olyan gazdasági intézkedéseket kell hozni, amelyek átsegítenek az előttünk álló nehéz szakaszon, ezért kidolgoztunk egy gazdaságvédelmi akciótervet - közölte.

"Tíz év megfeszített és szívós munkával már éppen egyenesbe jöttünk",

hirdetés

amikor a koronavírus-járvány megérkezett Európába és veszélybe sodorta mindazt, amiért eddig megdolgoztunk. A helyzet igazságtalan, nem tehetünk róla, de ez nem változtat azon, hogy komoly kihívással kell szembenéznünk - mondta Orbán Viktor.

2,7 százalék lesz az idei költségvetési hiány

A 2020-as költségvetési hiányt 1 százalékról 2,7 százalékra emeli a kormány - jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn Budapesten.

Egyetlen magyar sincs egyedül

Nehéz időket élünk, de egyetlen magyar sincs egyedül; sikerülni fog, ha vigyázunk egymásra - mondta Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn, a M1 aktuális csatornán sugárzott beszédében, amelyben gazdaságvédelmi lépéseket jelentett be.

A kormányfő közölte: Palkovics László, innovációs és technológiai minisztert arra kérte, hogy az egész program koordinálását, irányítását végezze. Emellett - folytatta - Mager Andrea nemzeti vagyon kezeléséért felelős miniszter dolga az lesz, hogy az állami vállalatokat lendületbe hozza és bekapcsolja a gazdaságvédelmi akciótervbe. Varga Mihály pénzügyminisztertől pedig mindannyian azt várjuk, hogy biztosítsa a szükséges forrásokat és garantálja a költségvetési fegyelmet - tette hozzá.

"Nehéz időket élünk, de láthatják, egyetlen magyar sincs egyedül; sikerülni fog, ha vigyázunk egymásra"

- tette hozzá.

A kormány bérköltségeket vállal át

A kormány a munkahelyek megőrzése érdekében, rövidített munkavégzés esetén átvállalja a bérköltségek egy részét - jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn az M1 aktuális csatornán.

A 13. havi nyugdíjról

A kormány négy részletben visszaépíti a 13. havi nyugdíjat - mondta Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn, az M1 aktuális csatornán sugározott beszédében, amelyben gazdaságvédelmi intézkedéseket jelentett be.

A kormányfő elmondta: 2021 februárjában a januári nyugdíjon felül a nyugdíjasok egyheti juttatást fognak kapni. Ezt történik majd 2022-ben, 2023-ban és 2024-ben is - ismertette a miniszterelnök.

Úgy fogalmazott: most a munkahelyeket kell menteni, de

nem feledkezhetünk el a nyugdíjasokról sem, a szüleinkről és a nagyszüleinkről sem, akiket a mostani helyzet leginkább fenyeget.

450 milliárd forint beruházások támogatására

A kormány 450 milliárd forinttal támogatja a beruházásokat - jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn, az M1 aktuális csatornán.

A kormányfő közölte: az intézkedés a munkahelyteremtést szolgálja a koronavírus-járvány okozta veszélyhelyzetben.

A miniszterelnök ötpontos gazdaságvédelmi intézkedést jelentett be, amelyet hétfőn indít a kabinet.

Kétezermilliárd forintnyi kedvezményes hitel a kiemelt ágazatoknak

A kormány kétezermilliárd forintnyi kamat- és garanciatámogatott hitellel segíti a kiemelt nemzetgazdasági ágazatok újraindítását - jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök az M1 aktuális csatornán hétfőn.

A kormányfő ide sorolta a turizmust, az egészségipart, az élelmiszeripart, a mezőgazdaságot, az építőipart, a logisztikát, a közlekedést és a kreatív ipart.

A miniszterelnök ötpontos gazdaságvédelmi programot jelentett be a koronavírus-járvány miatti veszélyhelyzet okán.

Forrás: MTI


hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés