hirdetés
Gazdaság

November 5-ig lehet pályázni önerő támogatására

A közvetlen irányítású uniós programokban, többek között a Kreatív Európa programban történő eredményesebb hazai részvétel érdekében a kormány a pályázóknak hazai forrásból önerő- és előkészítési költség támogatást nyújt, a pályázat keretösszege 2,506 milliárd forint, a benyújtási határidő 2021. november 5. - közölte a Kreatív Európa Nonprofit Kft. az MTI-vel szerdán.

November 5-ig lehet pályázni önerő támogatására
hirdetés

Mint írták, a közvetlen irányítású uniós programok pályázataihoz szükséges előkészítési költségek és önerő támogatására kiírt pályázat 18 program pályázóit segíti előfinanszírozással.

A kedvezményezettek az egyes programok kiírásainak megfelelő hazai szervezetek lehetnek: költségvetési szervek, önkormányzatok, egyetemek, egyesületek vállalkozások, egyházak, alapítványok. A támogatható tevékenységek az önerő támogatás esetében megegyeznek a kiválasztott uniós program lehetőségeivel. Az előkészítő költségek esetében a fő támogatható tevékenység a lehető legjobb pályázat benyújtása érdekében igénybe vett pályázatírói és partnerkeresési szolgáltatás, a benyújtásra kész pályázat előzetes értékelése, a tanulmányok és hatásvizsgálatok készítése.

Jövőre szintén sor kerül a pályázat megnyitására, amely a Miniszterelnökség tervei szerint a későbbiekben is évente kerül majd meghirdetésre.

Forrás: MTI


hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés