hirdetés
Gazdaság

Még van idő a karácsonyi csomagok feladására, de ezt a dátumot érdemes megjegyezni

Még több mint egy hónap áll rendelkezésre a karácsonyi csomagok feladására, azonban idén is van egy határidő, ami még garantálja az időben történő kézbesítést. Aki erről lecsúszik, már nem feltétlenül bízhat abban, hogy karácsony előtt megérkezik csomagja a címzetthez.

Még van idő a karácsonyi csomagok feladására, de ezt a dátumot érdemes megjegyezni
hirdetés

Átadták a Magyar Posta fóti logisztikai központjában a két új szállítógépet, melyek automatizálják a csomagok feldolgozását – írja az InfoStart.hu Panulin Ildikó, a vállalat szóvivője közlése alapján. A szóvivő szerint ez az észak-pesti régiót és az észak-pesti agglomerációt kiszolgáló létesítmény jelenleg Magyarország legnagyobb logisztikai központja.

Panulin Ildikó megjegyezte azt is, hogy a karácsonyi szezonban a nagyobb webáruházak általában már november második felétől megkezdik az akciókat, és decemberben sincs megállás, így egyértelműen az év legsűrűbb időszakáról van szó.

A posta decemberben számít a legtöbb postai csomagra napi szinten, s úgy vélik, idén is rekordot döntenek e tekintetben. Számolva a nagy csomagforgalommal, kölcsönzött munkaerővel és a létszám emelésével készülnek fel a karácsonyt megelőző hetekre.

Több futárnál a bankkártyás fizetésre alkalmas POS-terminál is lesz, illetve a kézbesítést segítő DPA-k modernizálása is zajlik.

hirdetés

Fontos időpont ebben az évben december 20., hiszen a karácsonyra szánt küldeményeket legkésőbb ezen időpontig kell feladni, máskülönben már nem tudják biztonsággal garantálni, hogy az karácsonyig megérkezik a címzetthez.

Idén december 24. péntekre esik, ami már nem munkanap, így a futárok december 23. estig dolgoznak, s viszik ki egészen estig a csomagokat.

Ha valakit ekkor nem találnak otthon, még mindig nincs minden veszve, hiszen a címzett december 24-én a postákon nyitvatartási időben gyorsan még átveheti a csomagot, amennyiben kapott értesítést erről.

(A borítókép forrása: MTI/Illyés Tibor)

hirdetés

hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés