hirdetés
Gazdaság

Még mindig sok illegális árus lehet jelen a fővárosi aluljárókban

A karácsonyi vásárlási láz közepette feltehetőleg illegális árusok is megjelennek a főváros legforgalmasabb aluljáróiban dacára annak, hogy rengetegen látják őket, sőt, még térfigyelő kamera is rögzítheti őket. Az illegális árusítás – amennyiben valaki nem tudja igazolni a termékek eredetiségét, vagy akár engedélye sincsen a tevékenységéhez – azonban bűncselekménynek minősül.

Még mindig sok illegális árus lehet jelen a fővárosi aluljárókban
hirdetés

Budapest legforgalmasabb aluljáróiban, kiváltképpen bizonyos ünnepek környékén évről-évre megjelennek a feltehetőleg illegálisan tevékenykedő árusok is, s a jelenség idén sem kerülte el a fővárost – derül ki a Pénzcentrum cikkéből. Hiába a sok ember és a kamerák, a szabályszegő árusokat ez nem riasztja el.

A lap kérdésére korábban a BRFK azt válaszolta, hogy a hatályban lévő törvény alapján a rendőrségnek nincs jogszabályi felhatalmazása az illegális árusokkal szembeni fellépésre. Eközben Budapest Főváros Közterület-felügyelet Szakszolgálata arról tájékoztatta a portált, hogy a NAV járhat el jogsértés esetén az ilyen árusokkal attól függően, hogy milyen jellegű kereskedelmet végeznek a szabálytalankodók. A Nébih továbbá a kereskedők által árult termékek, elsősorban természetesen élelmiszerek, árueredetének igazolását ellenőrzi.

Noha sokan próbálják évről-évre megkerülni a törvényt, voltaképpen kockáztatják ezzel a lebukást – és így a büntetést – hiszen Budapesten belül minden kerületi jegyző külön kereskedelmi hatóságként végzi az utcai árusok ellenőrzését, és intézkedhet az adott tevékenység felszámolásáról.

hirdetés

hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés