Gazdaság

Máris nőtt a posta csomagforgalma

A karácsony közeledtével jellemzően megnövekszik a belföldi posta forgalma, s nincs ez másként most sem – ráadásul már most is érzékelhető, hogy több csomagot kell kiszállítaniuk a társaság futárjainak, mint egy évvel korábban.

Máris nőtt a posta csomagforgalma
hirdetés

A novemberi belföldi postai csomagforgalom közel harminc százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit, így a Magyar Posta ebben az évben a tavalyinál jóval nagyobb karácsonyi szezonra készül, s már szombaton is kézbesít csomagokat – írja az InfoStart.hu az MTI beszámolója alapján. 

A naponta beérkező csomagmennyiség az elmúlt másfél hétben még a tavalyi karácsonyi idény legerősebb napjait is felülmúlta, s átlagban kétszerese volt annak a csomagforgalomnak, amely egy átlagos nyári napon tapasztalható. 

hirdetés

A forgalom nemcsak a webáruházak akciói nyomán, de a járvány miatt is erősödhetett, hiszen a fertőzésveszély miatt a vásárlók az üzletek helyett gyakorta inkább az interneten keresztül vásárolnak. 

Jellemző az is, hogy az emberek kevesebb személyes találkozásra készülnek idén karácsonykor, így többen az ajándékot postán adják fel, vagy ilyen módon küldenek meglepetést a megajándékozandó személyeknek. 

A Magyar Posta tapasztalatai szerint egyébként népszerű karácsonyi ajándékok például a kozmetikai termékek, sportszerek, vitaminok, étrend-kiegészítők, porszívók is a szokásos slágertermékek, így a tévék, számítógépek és mobiltelefonok mellett. 

A vállalat egyébként arra hívta fel az emberek figyelmét, hogy pontos címzéssel, illetve legkésőbb december 18-ai feladással vegyék elejét annak, hogy csomagjuk esetleg ne érkezzen meg, vagy csak késve, december 24. után érkezzen.


hirdetés

További híreink
hirdetés