Gazdaság

Maradona szerepelhetne egy argentin bankjegyen

Egy argentin szenátor arra tett javaslatot, hogy a nemrégiben elhunyt argentin labdarúgócsillag, Diego Maradona arcképe legyen egy újonnan bevezetésre kerülő bankjegyeken.

Maradona szerepelhetne egy argentin bankjegyen
hirdetés

Az 1986-ban labdarúgó-világbajnokságot nyert legendás labdarúgó két hete, hatvan évesen hunyt el otthonában – számol be róla a BBC.

Norma Durango argentin szenátor a törvényjavaslatot hétfőn nyújtotta be, s azt javasolja, hogy a játékos arcképe az ezer pesós bankjegyekre kerüljön, amely az ország legnagyobb címletű bankjegye.

hirdetés

A szenátor által benyújtott javaslat alapján a bankjegy egyik oldalára Maradona arcképe, a másikra pedig egyik leghíresebb góljának pillanata kerülne. A góljelenet egyébként egészen pontosan szólva azt ábrázolná, amint Maradona Mexikóban, 1986. június 22-én Anglia ellen kapuba juttatja a második gólt.

A bankjegyek mellett továbbá Norma Durango javaslatot tett arra is, hogy a futballista arcképét bélyegen is megjelenítsék az iránta való tiszteletből és elismerésből.

Egyúttal úgy véli, hogy „gazdasági szempontból” is indokolt a javaslata, hiszen így a turisták, akik az országba érkeznek, magukkal vihetnek „egy maradonást” – vagyis egy 1000 pesós bankjegyet – emlékbe.

Egyelőre azonban még csak törvényjavaslatról van szó, amelynek kérdésében jövő év elején dönthetnek majd a törvényhozók.


hirdetés

További híreink
hirdetés