hirdetés
Gazdaság

Már tízezernél is több családnak jelentett könnyebbséget az otthonfelújítási támogatás

Húszezernél is többen igényelték a támogatást, amit az igénylők megközelítőleg fele mostanra meg is kapott.

Már tízezernél is több családnak jelentett könnyebbséget az otthonfelújítási támogatás
hirdetés

Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter pénteken a hivatalos Facebook-oldalán jelentette be, hogy már több mint 20 ezer család igényelte az otthonfelújítási támogatást, akik közül 10 500-an meg is kapták azt. A folyósított támogatások összege meghaladta a 17 milliárd forintot.

A miniszter felidézte, hogy a program még csak pár hónapja, januárban indult, és azoknak a legalább egy gyermeket váró vagy nevelő családoknak nyújt segítséget, akiknek már van saját otthonuk, és azt szeretnék korszerűsíteni, felújítani, szépíteni – számol be róla az MTI Novák Katalin bejegyzése alapján.

Hozzátette, azok számára segítség az otthonfelújítási támogatás, akik jobb körülmények között szeretnék nevelni a gyermekeiket.

Összességében egy legfeljebb 3 millió forintos vissza nem térítendő támogatásról van szó, amely a felújításra kifizetett összeg felének visszaigénylését teszi lehetővé a gyermekes családok számára. Számos dologra fel lehet használni a támogatást és a hozzá kapcsolódó kölcsönt, így például konyha- vagy fürdőszoba-felújításra, kerítésépítésre, új nyílászárók beszerelésére, de éppenséggel napkollektor vagy napelem felszerelésére is.

A miniszter azon reményét fejezte ki, hogy nagyon sok családot tudnak segíteni az otthonfelújítási támogatással.

Aki még szeretne igényelni, egyáltalán nem maradt le semmiről, hiszen jövő év végéig be lehet nyújtani a támogatási igényeket.

(A borítókép forrása: pixabay.com / Laura Shaw)


hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés