hirdetés
Gazdaság

Május 10-től már nem lesz ajánlott a home office

Eddig a koronavírus-járvány miatt ajánlották a home office munkavégzést ott, ahol erre lehetőség van, egy új, csütörtökön megjelent kormányrendelet azonban „feloldotta” ezt az ajánlást május 10-től kezdődően.

Május 10-től már nem lesz ajánlott a home office
hirdetés

Csütörtökön a Magyar Közlönyben jelent meg az az új kormányrendelet, amely az otthoni munkavégzéssel kapcsolatos ajánlást tartalmazza. Eszerint május 10-ét követően már nem lesz ajánlott a home office – számol be róla az InfoStart.hu.

A rendeletben megfogalmazzák, hogy a köznevelési intézmények és a szakképző intézmények valamennyi évfolyama 2021. május 10. napjától rendes munkarendben működik, továbbá „megszüntetésre kerül” a közigazgatásban elrendelt lakó-, illetve tartózkodási helyen történő munkavégzés - és a gazdaság szereplőinek arra vonatkozó felkérése, hogy törekedjenek az otthoni munkavégzés alkalmazására.

A fenti időponttól kezdődően az óvodások és iskolások szervezett keretek között igénybe vehetik az uszodák és sportlétesítmények szolgáltatásait.

Újabb változás, hogy a 18 éven aluliak esetében nem rendelnek el kötelező karantént, amennyiben „védett” személlyel térnek haza külföldről.

(A borítókép forrása: pixabay.com / Lukas Bieri)


hirdetés

További híreink