hirdetés
Gazdaság

Látványos a drágulás a Balatonnál

Nem szokatlan, hogy valamelyest drágulás tapasztalható a korábbi évekhez képest a Balatonnál, azonban idén akár 15-20 százalékkal is emelkedtek az árak a partközeli büfékben.

Látványos a drágulás a Balatonnál
hirdetés

Idén a Balaton-parti strandokon a tavalyihoz képest akár 15-20 százalékkal is emelkedtek az árak, s mindezt az RTL Híradó riportja azzal szemlélteti, hogy most már egy lángos 800, egy korsó sör pedig akár 1000 forintba is kerülhet a magyarok kedvenc üdülőtérségének strandjain. Természetesen volt, ahol olcsóbb volt a lángos, azonban olyan hely is akadt, ahol ezért a népszerű eledelért 1400 forintot kértek el. Egy palacsinta ára is 250-300 forint körül jellemző.

Mindez azért is szembetűnő emelkedés, mert az előző években jobbára csak 5 százalék körül növekedtek az árak.

A büfék üzemeltetői a drágulás idei mértékét azzal magyarázták, hogy az alapanyagok árának emelkedésére nekik azzal kell reagálniuk, hogy valamennyivel drágábban adják el az ételeket, italokat a vendégeknek.

A Balatoni Turizmus Szövetség emellett a növekvő színvonalra, a fejlesztésekre és a munkáltatók költségeire is hivatkozott, mint az árak növekedésének lehetséges okaira.

A büfések egyébként azt tapasztalják, hogy egyre kevesebben vannak a Balatonnál, és a korábbiakhoz képest az ott lévők is kevesebbet költenek.

<div style="width: 100%; height: 0px; position: relative; padding-bottom: 56%;"><iframe src="https://embed.rtl.hu/embed/1708191?autoplay=0" frameborder="0" allowfullscreen="true" style="width: 100%; height: 100%; position: absolute;"></iframe></div>

hirdetés

További híreink