hirdetés
Gazdaság

Ismét lesz tizenharmadik havi nyugdíj

2021-től kezdődően visszaépül a tizenharmadik havi nyugdíj, egyelőre azonban még csak a januári összeg 25 százalékát kapják meg az érintettek.

Ismét lesz tizenharmadik havi nyugdíj
hirdetés

A 2021-es évtől kezdődően négy részletben, fokozatosan a nyugdíj összegének nagyobb hányadával épül vissza a tizenharmadik havi nyugdíj juttatása a Blikk szerint. Az Országgyűlés az erről szóló, a kormány által javasolt törvénymódosítást 193 igen szavazattal, egy nemleges szavazat ellenében, s egy tartózkodás mellett fogadta el.

A juttatást az arra jogosultak a januári járadékkal együtt kapják meg;

  • 2021-ben a nyugdíj januári összegének 25,
  • 2022-ben annak 50,
hirdetés
  • 2023 a 75 százalékában, majd
  • 2024-ben annak teljes egészében

részesülnek a nyugdíjasok tizenharmadik havi nyugdíjként.

A módosítás értelmében az ezt követő években már mindig a január havi nyugdíj összegének megfelelő összegű lesz a juttatás. Tizenharmadik havi ellátást a más pénzbeli ellátásokban részesülők is kapnak, azonban erről kormányrendelet rendelkezik majd.

Azok kaphatják majd meg az adott évben a tizenharmadik havi juttatást januárban, akik a megelőző évben legalább egy napra nyugdíjjogosultak voltak, s januárban is azok. A kormányrendelet által érintett személyekkel együtt 2 millió 560 ezer ember jogosult a tizenharmadik havi nyugdíjra.

A nyugdíjprémium intézménye egyébként ugyancsak megmarad.

hirdetés

hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés