hirdetés
Gazdaság

Hazánkban is terjedőben a közösségi irodaterek

A közösségi irodaterek megoldást nyújthatnak azoknak a kisebb cégeknek és egyéni vállalkozóknak is, akik mini irodát szeretnének bérelni. A Portfolio szerint elindult a trend a coworking és a szolgáltatott irodák területék az elmúlt években, részben feltehetőleg az új szemléletű startupok, illetve a nemzetközi vállalatok külföldön tartózkodó, s ott már az előnyöket tapasztaló munkavállalóinak hatására.

Hazánkban is terjedőben a közösségi irodaterek
hirdetés

A flexibilis irodákat illetően London kiemelkedő lehetőségeket aknázott már ki, s ahogyan a legtöbb európai fővárosban, úgy ott is a helyi vállalatok dominálják a rugalmas irodák üzemeltetésének piacát – írja az InfoStart.hu a Portfolio cikke alapján.

Mivel a bérlő szervezeteknek rugalmasan kell reagálniuk a piaci igényekre, rugalmas munkaterekre van szükségük, így például olyan irodákra, amelyeket napokra, órákra is lehet bérelni. Ezen szolgáltatások igen széles skálában nyújtanak megoldást a vállalatoknak, hiszen akad, ahol alkalmi félnapos irodákat is találni néhány ezer forintért, míg máshol havi csomagokkal dolgoznak, s az árat a vállalkozók által igénybe vett szolgáltatások mennyisége, milyensége alapján határozzák meg.

A magyar fővárosban is főleg a helyi cégek fedik le a flexibilis irodaállomány bérbeadását, a legnagyobb közösségi irodateret kínáló vállalat pedig az IWG. Budapesten tavaly a teljes állomány több mint 3,6 millió négyzetméterre bővült, ennek 2,6 százalékát, 94 ezer négyzetmétert tettek ki a flexibilis irodák.

Mindez nagyjából ötven közösségi irodát jelent, ami viszonylag átlagos az európai fővárosokhoz viszonyítva.

hirdetés

hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés