hirdetés
Gazdaság

Fontos módosítás jöhet a családvédelmi akciótervben

A nagycsaládosok jelzáloghitel-csökkentési programja miatt panaszkodtak többen is, az ugyanis annak alapján diszkriminál, hogy ki mikor adta be kérelmét. Az mfor.hu szerint felvetődött annak a lehetősége is, hogy a családvédelmi akcióterv érintett elemét módosítsák, aminek hatására több család részesülhetne a nagyobb támogatásban.

Fontos módosítás jöhet a családvédelmi akciótervben
hirdetés

A lap korábban már felhívta a figyelmet arra, hogy az akcióterv részeként elfogadott jogszabály aszerint diszkriminál a három vagy több gyermeket nevelő szülők között, hogy mikor adták be a kérelmüket a jelzáloghitelük államilag támogatott csökkentésére.

Az mfor.hu az EMMI irodavezetője által aláírt és a laphoz eljuttatott levélre hivatkozva azt írja, hogy miután sokan fordultak az ügyben a minisztériumhoz, így a tárcán belül kezdeményezték a rendelkezés felülvizsgálatát.

A rendelkezés szerint azon a sorban harmadik vagy a következő, 2017. december 31-ét követően született gyermek után biztosít 4 millió forintot az állam a jelzáloghitel mérséklésére, akik szülei 2019. július elejétől nyújtják be az igényüket. Ez ugyanakkor azt jelenti, hogy azok, akik hamarabb igényelték a támogatást, még csak 1 millió forintot igényelhettek.


hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés