hirdetés
Gazdaság

Évi egy kilogramm szaloncukor fogy egy átlagos családnál

Természetesen ennek zöme karácsonykor. A legkedveltebb továbbra is a zselés változat, a választék azonban egyre szélesebb.

Évi egy kilogramm szaloncukor fogy egy átlagos családnál
hirdetés

A szaloncukor továbbra is nagyon kedvelt csemege hazánkban, évente mintegy 3500 tonna fogy belőle, családonként átlagosan egy kilogrammot vásárolnak belőle évről-évre az ünnepek közeledtével – írja az InfoStart.hu Intődy Gábor, a Magyar Édességgyártók Szövetségének főtitkárának elmondása alapján.

Mostanra a szaloncukrok esetében is szélesebb választék áll a fogyasztók rendelkezésére, ahogyan az más édességeknél is megfigyelhető: többféle ízben, külalakban, töltelékkel és csomagolásban kínálják a szaloncukrot.

Napjainkra a fogyasztási szokások is változtak, hiszen a kemény, fondant-töltésű konzumszaloncukrot követően megjelent a zselés szaloncukor, s évtizedekig ez maradt a legkedveltebb változat, s még napjainkban is ez a legkeresettebb.

Jelenleg az értékesített szaloncukor-mennyiség harmadát teszik ki a zselés típusúak, de a kókuszos, marcipános és mogyorótöltelékes is igazán kedveltek.

hirdetés

Az árakat tekintve is nagy a szórás, hiszen akadnak szaloncukrok, amelyek kilója 800 forint, míg más szaloncukrokat kilogrammonként 10 ezer forintért árulnak.

hirdetés

hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés