hirdetés
Gazdaság

Érdemes sietni a foglalással, mert egyre telítődnek a szálláshelyek

Aki az idén belföldi nyaralást fontolgat, jól teszi, ha hamar elhatározásra jut, mert a jelek szerint nagyon erős lesz az idei forgalom.

Érdemes sietni a foglalással, mert egyre telítődnek a szálláshelyek
hirdetés

Több mint negyven százalékkal emelkedett május eleje óta a nyári hónapokra beérkezett előfoglalások száma, s ha ilyen dinamikus marad a növekedés, akkor a főszezonban már bajosabb lehet szállást találni a népszerű nyaralóhelyeken – írja az InfoStart.hu a Magyar Turisztikai Ügynökség közlése alapján.

A turisztikai ügynökség szerint arra utalnak az adatok, hogy a nyári belföldi turisztikai szezon a tavalyinál is erősebb lesz, vagyis időben kell foglalni ahhoz, hogy biztosan legyen szállás.

Idén nyáron is a belföldi turizmus dominálhat, viszont érdemes új helyeket is felfedezni hazánkban, mivel a fejlesztéseknek köszönhetően országszerte változatos, minőségi szálláshelykínálat és számos programlehetőség várja a látogatókat.

A Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központhoz beérkezett adatokból az derül ki, hogy folyamatosan emelkedik a foglalások száma a hazai szálláshelyeken. A legnagyobb arányú növekedés a magánszálláshelyeknél, a legnagyobb volumenű pedig a szállodáknál jellemző.

Az idei nyárra lefoglalt vendégéjszakák száma a 4,5 milliót is eléri, ezen belül is a vidéki szálláshelyekre érkezett a foglalások 89 százaléka. A Balatont népszerűségét tekintve a Mátra-Bükk, illetve Debrecen térsége követi 8, illetve 7 százalékkal.

A Balaton környékén Balatonfüred, Siófok, Hévíz, Zalakaros és Cserszegtomaj, míg a Mátra-Bükk térségében Miskolc (Lillafüred), Eger, Gyöngyös, Egerszalók és Noszvaj a legnépszerűbbek. Debrecen térségében magán a városon kívül Hajdúszoboszló, Tiszafüred, Berekfürdő és Abádszalók a turisták kedvencei.

(A borítókép forrása: pixabay.com / ming dai)


hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés