hirdetés
Gazdaság

Érdemes előre átfutni – mikor, hol lehet vásárolni az ünnepek alatt?

Sokaknak okoz bosszúságot az ünnepek előtti bevásárlás, kiváltképpen persze akkor, ha mindent az utolsó pillanatra hagynak, és a túlzsúfolt áruházakban próbálnak még gyorsan összeszedni ezt-azt. Meglehet azonban, hogy elkerülhetetlen, hogy valakinek az ünnepek közvetlen közelségében is vennie kelljen egypár dolgot, s ilyen esetre érdemes már előre kifürkészni, mikor, hol van alkalom a kisebb-nagyobb bevásárlásokra.

Érdemes előre átfutni – mikor, hol lehet vásárolni az ünnepek alatt?
hirdetés

Ebben az évben a legtöbbeknek hat pihenőnapjuk lesz karácsonykor, de a kiskereskedelemben és a vendéglátásban dolgozók számára kissé más a helyzet. December huszonnegyedikén például délután kettő óráig, december 27-én pedig reggel hat órától lehet vásárolni.

Vámos György, az Országos Kereskedelmi Szövetség főtitkára az InfoRádióban megjegyezte, hogy ugyan a családoknak szokatlan lehet a hat pihenőnap, de a boltok nyitvatartása a korábbi évekhez képest idén sem változik ebben az időszakban.

Elmondása szerint néhány kivételtől eltekintve a kiskereskedelmi egységek zöme csak december 24-én délután 2 óráig fogadhatja a vásárlókat a kereskedelmi törvény előírásának megfelelően, azonban például a szórakozó- és vendéglátóhelyek, benzinkutak, virág- és édességboltok és az alkalmazottal bíró kis non-stop üzletek, valamint a pályaudvarok boltjai is nyitva tarthatnak ez időpont után is.

December huszonhatodikán és huszonhetedikén csak az előbbi boltok és vendéglátóhelyek nyithatnak ki, majd a következő napokban már az üzletek a szokásos nyitvatartási rendjüknek megfelelően tarthatnak nyitva.

hirdetés

Az igazi roham egyébként éppen az aranyhétvégén várható a boltokban, s ilyenkor igyekeznek minden mozgatható munkaerőt bevetni az üzletek.

hirdetés

hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés