hirdetés
Gazdaság

Egyre kevesebben ajánlják fel adójuk egy százalékát

Az elmúlt években több százezerrel csökkent hazánkban azok száma, akik felajánlást tettek adójuk egy százalékáról, az azonban nem változott, hogy a legtöbben gyermekek fejlődésére és gyógyítására, illetve állatmenhelyeknek adják a pénzt.

Egyre kevesebben ajánlják fel adójuk egy százalékát
hirdetés

Folyamatosan csökken az elmúlt években azok száma, akik a befizetett adójukból 1 százalékos felajánlást tesznek, noha sok szervezetnek továbbra is szüksége van a támogatásra – írja az InfoStart.hu a Világgazdaság cikke alapján.

A NAV adataiból az derül ki, hogy három év alatt közel 400 ezerrel csökkent az adójuk egy százalékát felajánlók száma. Miután 2015-ben még 2,2 millióan tettek felajánlást valamely civil szervezet javára, addig 2018-ban már csak 1,8 millióan tettek így, mindezt ráadásul az 5,1 millió adóköteles magánszemély közül.

A legtöbbször a gyermekek fejlődésére és gyógyítására, illetve állatmenhelyeknek ajánlanak fel pénzt, pontos statisztikát azonban a NAV nem vezethet a legjobban támogatott szervezetekről.

Kisebb mértékben ugyan, de csökken a technikai számmal rendelkező, úgynevezett bevett egyházak támogatóinak száma is, a 2015-ös több mint egymillió támogatóról 2018-ra csupán valamivel több, mint 990 ezer támogatóra. Hasonlóképpen csökkent a kiemelt költségvetési előirányzat részére támogatást felajánlók száma is.

hirdetés

hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés