Gazdaság

Egyenletesebb lett a vásárlások eloszlása az idősávok felfüggesztése óta

Mióta szombaton felfüggesztették az idősek számára bevezetett védett idősávot a boltokban, egyenletesebben oszlik el a forgalom az üzletekben a tapasztalatok szerint.

Egyenletesebb lett a vásárlások eloszlása az idősávok felfüggesztése óta
hirdetés

Vámos György, az Országos Kereskedelmi Szövetség főtitkára a Világgazdaságnak nyilatkozva elmondta, hogy meglátása szerint a kormány jókor, jól döntött az idősáv felfüggesztését illetően, s minden korosztály védettebbé vált – írja az InfoStart.hu.

A lapnak Neubauer Katalin, a Magyar Nemzeti Kereskedelmi Szövetség főtitkára felhívta a figyelmet arra , hogy az idősáv feloldása már csak azért is "gordiuszi csomót vágott át", mert december 12-én, szombaton a csütörtökre eső december 24-ét dolgozták le, így bizonytalan volt, hogy 8 órától 10-ig, vagy 9-től 11-ig kell-e az időseknek fenntartott sávot biztosítani a boltokban.

A Világgazdaság cikke szerint a kétórás idősávok kivezetését követően a kereskedelmi dolgozók és a vásárlók is nyugodtabbak, s a vásárlók így már könnyebben veszik tudomásul azt is, hogy este hétig el kell hagyniuk az áruházakat.

A lap szerint a tavalyi évhez hasonlóan most decemberben is közel 600 milliárd forintot költhetnek a vásárlók az élelmiszerboltokban.


hirdetés

További híreink
hirdetés