hirdetés
Gazdaság

Egy helyen a munkaszüneti napok és szombati munkanapok

Elkezdődött az új esztendő, s nem is csoda, ha sokan már azon törik a fejüket, hogy vajon most mely napokon kell majd szombaton is munkába indulni, vagy éppen mikor lesznek hosszú hétvégék. Négynapos hétvége augusztus huszadikához kötődően lesz a két nagy ünnep – karácsony és húsvét – mellett, és ebben az évben is akadnak ünnepnapok, amelyek eleve hétvégére esnek majd.

Egy helyen a munkaszüneti napok és szombati munkanapok
hirdetés

Tavaly júniusban jelent meg a munkaszüneti napokkal kapcsolatos, a 2020-as évre vonatkozó rendelet, azonban miután itt az év eleje, érdemes lehet most ismét áttekinteni, hogy mire is számíthatunk.

Két pihenőnap lesz ebben az évben, amelyek közül az egyik augusztus huszonegyedike, egy pénteki nap, a másik pedig december huszonnegyedike.

Igaz, hogy ezeket augusztus 29-én, illetve december 12-én, két szombati le kell dolgozni, de cserébe négynapos hosszú hétvégéink lesznek (karácsony második napja ugyanis éppen hétvégi napra esik majd, augusztus 20. pedig csütörtökre).

Húsvétkor ismét négynapos hétvége lesz, ekkor április 10. és 13. között nem kell dolgozni.

hirdetés

Háromnapos hétvége lesz még pünkösdkor, ami ez évben június elsejére esik, illetve május elsejéhez és október 23-ához kötődően, amelyek ellenben pénteki napra esnek.

Ebben az évben ugyanakkor március 15. és november 1. is vasárnapra esik, vagyis nem jelentenek plusz szabadnapot ezek az ünnepnapok.

hirdetés

hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés