hirdetés
Gazdaság

Busásan jutalmazza oltakozó munkavállalóit egy magyar cég

Ellenben aki nem hajlandó beoltatni magát a közel 400 ezer forintos ösztönzés ellenére sem, annak a fizetés nélküli szabadság opciója marad.

Busásan jutalmazza oltakozó munkavállalóit egy magyar cég
hirdetés

Egy hazai, vidéki cég a két adag koronavírus elleni vakcina felvételéért összesen 360 ezer forintot utal a munkavállalói számára – derül ki a Portfolio cikkéből.

A dunaföldvári Pannon Bio azon alkalmazottai, akik az első oltást felveszik, 175 ezer forintot kapnak, majd a második adag vakcináért ugyanekkora összeg üti a markukat.

A bónusszal természetesen az a cég célja, hogy munkavállalói minél nagyobb számban oltassák be magukat.

Azok, akik már korábban beoltatták magukat, ugyancsak 360 ezer forintot kaphatnak, amennyiben felveszik a harmadik oltást.

hirdetés

Aki a vonzó bónusz ellenére sem hajlandó beoltatni magát, annak január elsejétől fizetés nélküli szabadságra kell mennie. Csak azok mentesülnek ez utóbbi alól, akik egészségi okokból nem vehetik fel az oltást, és ezt orvosi dokumentummal is bizonyítani tudják.

A vállalat vezérigazgatója levelében azzal indokolta a lépéseket, hogy a vakcina felvétele az egyedüli eszköz, amellyel „egymást és a munkahelyüket” biztonságban tudhatják.

A munkáltatók egyébként már kötelezővé is tehetik a koronavírus elleni védőoltást egy három hete érvénybe lépett rendelet alapján – idézi fel a lap.

(A borítókép forrása: pixabay.com / HeungSoon)

hirdetés

hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés