Gazdaság

Az szja-mentesség a 25 év alatti diákmunkásokra is vonatkozik

hirdetés

Érinti a 25 év alattiakra vonatkozó személyi jövedelemadó mentesség azokat a fiatalokat is, akik diákszövetkezeten keresztül vállalnak munkát.

Az szja-mentesség a 25 év alatti diákmunkásokra is vonatkozik

Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter a Facebook-oldalán jelentette be, hogy a diákmunkát végző 25 év alattiakra is vonatkozik az szja-mentesség.

A miniszterasszony elmondta, hogy átlagosan havi 80 órát dolgoznak a fiatalok diákszövetkezeteken keresztül, amelyért átlagosan 96 ezer forintot kapnak, ami nettó 81 ezer forintot jelentett számukra.

Az szja-mentességnek köszönhetően mostantól a 25 év alatti diákmunkások több mint 14 ezer forinttal többet vihetnek haza, vagyis a teljes bruttó fizetést kézhez kapják nettó jövedelemként.

A bejegyzésben Novák Katalin megjegyezte azt is, hogy a további részletekről csütörtökön egyeztetnek majd az ifjúsági szakmai szervezetekkel.

<iframe src="https://www.facebook.com/plugins/video.php?height=314&href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fcsaladesifjusag%2Fvideos%2F278047203684746%2F&show_text=false&width=560" width="560" height="314" style="border:none;overflow:hidden" scrolling="no" frameborder="0" allowfullscreen="true" allow="autoplay; clipboard-write; encrypted-media; picture-in-picture; web-share" allowFullScreen="true"></iframe>
hirdetés

hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés