hirdetés
Gazdaság

Augusztus 1-től 15 százalékra nő a kötelező élelmiszerár-akciózás mértéke

Gazdaságfejlesztési Minisztérium közlése szerint a kormány folytatja az inflációcsökkentő intézkedéseket. Augusztus 1-jétől 15 százalékra nő a kötelező élelmiszerár-akciózás mértéke és bővül az akciózásra kijelölt élelmiszerek köre is.

Augusztus 1-től 15 százalékra nő a kötelező élelmiszerár-akciózás mértéke
hirdetés

Szentkirályi Alexandra a kormány közösségi oldalára feltöltött videójában azt mondta: az immár másfél éve tartó háború és a "brüsszeli szankciók" miatt megemelkedett inflációt sikerült "csökkenő pályára" állítani.

Az egyik ilyen inflációt csökkentő intézkedés volt a másfél éve bevezetett élelmiszerárstop, amely - a szóvivő szerint - már betöltötte a küldetését, ezért július végével ki lehet vezetni.

Hozzátette: júniustól - a családok és a nyugdíjasok védelme érdekében - az élelmiszerüzleteknek kötelező minimum 10 százalékos árakciókat írt elő a kormány. Ezek az élelmiszerár-akciók rendben és eredményesen zajlanak, az árleszállítások jelentős terhet vesznek le a családokról és hozzájárulnak az infláció további csökkentéséhez.

Szentkirályi Alexandra új intézkedésnek nevezte, hogy az árakciókban a kedvezmény mértéke még nagyobb lesz: augusztustól már 15 százalékos élelmiszerár-akciók védik a családokat és a nyugdíjasokat.

hirdetés

A kormány arról is döntött, hogy a kiskereskedelmi üzletek a korábbi nyolc árstopos termékfajta közül két termékfajta esetében valamennyi terméket kötelesek heti rendszerességgel, legalább 15 százalékkal alacsonyabb áron kínálni úgy, hogy a 15 százalékos kedvezményt a beszerzési árhoz képest kell biztosítani - jelezte a kormányszóvivő.

Az intézkedés így amellett, hogy alacsonyabb árat biztosít az alapvető élelmiszerekre, jelentősen kibővíti az eddigi 20 termékből álló akciós árú termékkosarat - fűzte hozzá.

"A kormány tehát továbbra is védi a családokat, a nyugdíjasokat a háború és a szankciók okozta megemelkedett élelmiszeráraktól és folytatja az inflációcsökkentő intézkedéseket" - fogalmazott Szentkirályi Alexandra a videóban.

Forrás: MTI

hirdetés

hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés