hirdetés
Gazdaság

Alaposan megugrott több helyen a húsok ára

Rövid idő alatt egészen megnőtt egyes húsok ára bizonyos hazai üzletekben, aminek alighanem az az oka, hogy többen a koronavírus-helyzetről hallva pánikszerű felvásárlásba kezdtek – írja a Blikk. A lap szerint a húsok mellett például a zöldségek árában is emelkedést lehetett tapasztalni.

Alaposan megugrott több helyen a húsok ára
hirdetés

A lap egy olvasója egy fővárosi piacon járva lefotózta, milyen árakkal találkozott: a hentesnél a sertéscomb és a lapocka kilója 2100, a tarja filéé 2390, a lábszáré pedig 2100 forint volt, holott a comb nemrégiben még csak kilónként 1800 forint körül volt, és a többi termék ára sem haladta meg a 2000 forintot.

A zöldségek is drágábbak lettek a piacon a Blikk cikke szerint, így már kilónként 500 forintot kérnek a burgonyáért és a lila hagymáért is.

A lap felidézi, hogy Gulyás Gergely a csütörtöki Kormányinfón az áremelkedéssel kapcsolatosan a patikákban egyes esetekben tapasztalt szokatlanul nagy mértékű áremelkedésekről szólt.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter szavai szerint vizsgálják a patikáknál a tapasztalt elképesztő áremelkedéseket, mert noha 20-30 százalékos áremelés bármikor elképzelhető, ugyanez a 3000-szeres emelkedésről már nem mondható el. Ahol ilyet tapasztalnak, ott hatósági eljárásokra lehet majd számítani.

hirdetés

hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés