hirdetés
Gazdaság

A paprikát is veszélyeztetik az invazív poloskák

A paprikaültetvényeket is ellepik a hazánkban idegenhonos márványpoloskák, amelyeknek ráadásul a már szokottá vált inváziója ebben az évben korábban vette kezdetét.

A paprikát is veszélyeztetik az invazív poloskák
hirdetés

A hazai kertészek már hetek óta küzdenek a márványpoloskákkal, amelyeknek ebben az évben a szokottnál korábban kezdődött el az inváziója – derül ki a Magyar Nemzet cikkéből.

Ledó Ferenc, a Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács (Fruitveb) elnöke szerint a kertészek igyekeznek minden fegyvert bevetni a márványpoloskák inváziója ellen, de tökéletes hatékonysággal jelenleg nem lehet védekezni.

A fóliasátras termelés esetében általában biológiai növényvédelemmel tudják megelőzni a károkat a paprikatermesztők, azonban mivel a szóban forgó rovaroknak nincsen ismert természetes ellensége, ezért ellenük nem tudnak ilyen módszerrel védekezni.

A kertészeknek a levéltetvek ellen is védekezniük kell - különösen a május és június közötti időszakban kellett fellépniük ezen kártevőkkel szemben.

hirdetés

Szerencsére azonban a rovarok jelentette problémák ellenére jónak ígérkezik az idei szezon, és megfelelő minőségű és mennyiségű paprikára lehet számítani.

Azt, hogy a mostani hőségnek lesz-e hatása a paprika minőségére, majd néhány hét múlva lehet megállapítani.

hirdetés

hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés