hirdetés
Gazdaság

A járvány ellenére bíznak az emberek a nyaralásban

A járvány ellenére a magyarok harmada bízik benne, hogy el tud menni nyaralni – derül ki a Szállás.hu az MTI által ismertetett felméréséből. Ebben részben alighanem az enyhítésről szóló hírek és az oltási számok is közrejátszottak.

A járvány ellenére bíznak az emberek a nyaralásban
hirdetés

A Szállás.hu és az Ipsos közös reprezentatív felmérése szerint míg tavaly a lakosság nagyjából fele jutott el nyaralni, addig idén már kedvezőbb lehet a helyzet a hazai turisztikai szereplők számára – derül ki az MTI híréből.

A foglalási számokban is meglátszik, hogy lazító intézkedéseket jelentettek be, hiszen napról napra gyarapodnak a nyári előfoglalások. A tavalyi hasonló időszakban jellemző foglalásoknak most nyárra a többszöröse érkezik.

Személyenként átlagosan 9070 forintos foglalási ár jellemző éjszakánként, s az átlagos foglalási érték 118 700 forint. A többség 100 ezer forint körüli szállásköltséggel számol, míg a teljes nyaralásra ennél többet, ám jellemzően 300 ezer forint alatti összeget szánnak. Az átlagos foglalás 4 éjszakás idén, miközben tavaly 2-3 éjszakás volt jellemző. Az átlagos vendéglétszám 3-4 fő.

Azok aránya, akik csak belföldi utazást terveznek, kétharmad körül van, míg külföldi nyaralást tízből ketten fontolgatnak. A lakosság egyharmada továbbra sem szeretne, vagy nem tud nyaralást tervezni az évben.

A belföldi úticélok tekintetében a Balaton és környéke továbbra is a legnépszerűbb, ahová a nyaralók több mint fele szándékozik menni. Emellett Hévíz, Eger, Hajdúszoboszló, Lillafüred és Szilvásvárad is kedvelt úti célok.

A tíz legnépszerűbb hazai úticél közül az első Siófok, ahová a foglalások ötöde szól, e várost pedig Balatonfüred, Hajdúszoboszló, Hévíz, Eger, Gyula, Zalakaros, Pécs, Balatonlelle, majd Szeged követik.

Észak-Magyarországra a foglalások 16,3, a Nyugat-Dunántúlra pedig minden 10. foglalás szól. A Dél-Alföldre 9,4 százalék utazna.


hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés