hirdetés
Gazdaság

A Google korlátozza a Huawei számára az Android használatát

A Google eltiltott a Huaweit bizonyos, az Android operációs rendszert érintő frissítésektől, amely nagy csapást jelenthet a kínai vállalatra.

A Google korlátozza a Huawei számára az Android használatát
hirdetés

A Huawei új okostelefonjai mostantól elveszítik a hozzáférést a Google bizonyos alkalmazásaihoz. A Google lépését az előzi meg, hogy Donald Trump adminisztrációja a Huaweit is azon vállalatok listájára helyezte, amelyekkel az amerikai vállalatok nem folytathatnak kereskedelmi kapcsolatot leszámítva, ha van licencük – számol be róla a BBC.

A Google közleményében arról számolt be, hogy betartják a rendeletet, és felülvizsgálják a következményeket.

A Huawei közölte, hogy a jövőben is ellátja biztonsági frissítésekkel, valamint értékesítés utáni szolgáltatásokkal minden már meglévő Huawei és Honor okostelefonját és tabletjét világszerte – beleértve ebbe a már eladott és a raktáron lévő készülékeket is. A kínai vállalat leszögezte, hogy továbbra is biztonságos és fenntartható szoftver-ökoszisztémát építenek annak érdekében, hogy a felhasználóknak világszerte a legjobb élményt nyújtsák.

A már meglévő Huawei okostelefonok képesek lesznek az alkalmazások frissítésére és a biztonsági javítások megszerzésére, továbbá a Google Play szolgáltatások frissítésére is, ám amikor a Google bemutatja az Android következő verzióját később ebben az évben, az már lehet, hogy nem lesz elérhető a Huawei készülékein.

hirdetés

A jövőben készülő Huawei készülékeken meglehet, hogy már nem lesznek olyan alkalmazások, mint például a YouTube és a Google Maps. A Huawei továbbra is használhatja az Android egy verzióját, amely nyílt forrású licencből származik.


hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés