Gazdaság

A balassagyarmati polgármester szerint van, aki lázcsillapítóval, tünetesen megy dolgozni

Balassagyarmat polgármestere a Facebookon írta meg, hogy levélben kereste meg a Magyar Kereskedelmi és Iparkamarát, valamint a Munkaadók és Gyáriparosok Szövetségét, hogy tegyenek ajánlást elsősorban a nagyüzemekben a fertőzésveszély csökkentésére.

A balassagyarmati polgármester szerint van, aki lázcsillapítóval, tünetesen megy dolgozni
hirdetés

Bejegyzésében Csach Gábor polgármester azt írta, hogy főleg a beléptetési rendszer szigorítása, az öltözők fertőtlenítése, valamint a „táppénzcsalók” ellen korábban kidolgozott fizetési bónuszrendszer felülvizsgálata jelenthet megoldást a jelenlegi problémára.

A szóban forgó bónuszrendser lényege, hogy a betegállományba nem került dolgozók havonta vagy negyedévente plusz pénzt kapnak – idézi a polgármester szavait a 24.hu.

Csakhogy e séma miatt számos példa mutatkozik, amikor többen covidos tünetekkel, lázcsillapítóval járnak dolgozni, ezzel veszélyeztetve önmagukat, más embereket, illetve még a gazdasági termelést is.

A polgármester a helyi termelő üzemek vezetőit arra kérte, hogy figyeljenek fokozottan a járványvédelmi előírásokra, így például a beléptetésre, a fertőtlenítésre, továbbá a lehetséges távolságtartásra.


hirdetés

További híreink
hirdetés