hirdetés
Gazdaság

1000 dollárral jutalmazza oltott munkavállalóit egy befektetési vállalat

A Vanguard nevű vállalat amerikai dolgozóinak ezer dollárt, átszámítva kicsivel kevesebb, mint 300 ezer forintot fizet, amennyiben beoltatják magukat.

1000 dollárral jutalmazza oltott munkavállalóit egy befektetési vállalat
hirdetés

A dolgozók októberig igazolhatják, hogy megkapták az oltást, s akkor is részesülnek az ígért összegben, ha még a vállalat bejelentése előtt megkapták a vakcinát – derül ki a BBC cikkéből.

Az Egyesült Államokban a delta variáns terjedése miatt a vállalatok is különböző lépéseket igyekeznek tenni annak érdekében, hogy munkavállalóikat az oltás felvételére ösztönözzék.

A Microsoft és a Google minden, míg a Walmart és az Uber csak bizonyos munkaköröket ellátó dolgozójánál szorgalmazza az oltottságot. Egyelőre az Apple és az Amazon nem vezetett be hasonló intézkedéseket.

A mintegy 16 500 amerikai embert foglalkoztató Vanguard is azzal indokolta az egyébként kecsegtető ajánlatot, hogy a koronavírus megállításának legjobb módja a vakcinázás, így a munkavállalóikat is határozottan arra bátorítják, hogy vegyék fel a vakcinát.

hirdetés

„A kezdeményezés elismeri azokat a dolgozókat, akik rááldozták az időt, hogy megvédjék magukat, egymást, valamint közösségeinket is azáltal, hogy beoltatták magukat”

– érvel a vállalat.

A kezdeményezésük egyébként nagyban különbözik egyes más vállalatok módszereitől, hiszen akadnak olyan cégek is, amelyek egészen egyszerűen nem engedik dolgozni az irodáikban a be nem oltott munkavállalókat.

Az elmúlt időszakban az Egyesült Államokban ismét gyorsabbá vált a járvány terjedése, és aggasztóak azok a hírek is, miszerint akár a vakcinázottak is terjeszthetik a delta variánst. Emiatt a CDC javasolja, hogy az oltottak is viseljenek maszkot a fedett helyeken ott, ahol a járványügyi helyzet ezt szükségessé teszi.

Az oltásokat továbbra is javasolják azonban, hiszen még ha az új variánsok esetében talán nem nyújtanak teljes védelmet a továbbterjedés ellen, az bizonyosnak látszik, hogy a komolyabb megbetegedés és a halálos kimenetel ellen továbbra is nagyon nagy fokú védelmet nyújtanak.

(A borítókép forrása: pixabay.com / Vinzenz Lorenz M)

hirdetés

hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés