Bulvár

Megharapott egy biztonságit Joe és Jill Biden egyik kutyája

Joe és Jill Biden két német juhászkutyáját elköltöztetik a Fehér Házból, mivel a fiatalabb, Major nevű kutya megharapta a biztonsági személyzet egy tagját.

Megharapott egy biztonságit Joe és Jill Biden egyik kutyája
hirdetés

Az amerikai sajtóbeszámolók szerint a két kutyát a Biden család wilmongtoni családi otthonába küldték vissza az incidens miatt.

A BBC szerint egyébként Major nem először volt agresszív a Fehér Ház személyzetének tagjaival szemben.

hirdetés

Joe és Jill Biden 2018-ban fogadták örökbe a három éves német juhászkutyát, amely – ha mégoly rövid ideig is, de – az első menhelyi állat volt, amely a Fehér Házban élhetett. A másik, Champ nevű kutyájuk már tizenhárom éves.

Meg nem nevezett források szerint Major több alkalommal is megugatta és megtámadta a Fehér Házban lévő személyzet tagjait és a biztonságiakat.

Az elnök beiktatását követő napokban kerültek új otthonukba a kutyák, és Jill Biden elmondta azt is, hogy sokat dolgozott azon, hogy a kutyák a költözés után be tudjanak illeszkedni új környezetükbe.

Az állatok számára persze jócskán akadtak újdonságok, amelyekhez a korábbi lakóhelyükön nem szokhattak hozzá – így például liftet is kellett használniuk, s mikor végre az udvarra mehettek, rendszerint sok ember legeltette rajtuk a szemeit.

Sajnos a kutyák beilleszkedése azonban úgy tűnik, nem volt teljesen zökkenőmentes, hiszen Major nehezen tudott kijönni a sok ismeretlennel – így végül mégsem maradnak a Fehér Házban.

Korábban egyébként a legtöbb elnök magával vitte a Fehér Házba kedvenceit is – és Donald Trump korábbi amerikai elnök volt 100 éve az első amerikai elnök, akinek nem volt valamilyen háziállata a rezidenciáján.


hirdetés

További híreink
hirdetés