hirdetés
Bulvár

Két évet kapott Tekashi 6ix9ine

Két év börtönbüntetésre ítélték Tekashi 6ix9ine rappert azokért a bűncselekményekért, amelyeket egy erőszakos bűnbanda tagjaként követett el.

Két évet kapott Tekashi 6ix9ine
hirdetés

A rapper – eredeti nevén Daniel Hernandez – bűnösnek vallotta magát bűnbandában elkövetett bűncselekmények és más törvénysértések elkövetésében New Yorkban. A huszonhárom éves zenész eredetileg tagadta az ellene felhozott vádakat, ám végül belement egy vádalkuba, amelynek során bizonyítékot nyújtott más bandatagok ellen, s cserébe rövidítették a rá kiszabott büntetést – számol be róla a BBC.

Azt a tizenhárom hónapot, amelyet a híresség mér őrizetben töltött, beszámítják az időtartamba.

A büntetése egyébként meglepően enyhe ahhoz képest, hogy előzőleg minimum 47 év, de akár életfogytiglani börtönbüntetésre számíthatott volna. Ezzel szemben a vádalku segítségével már 2020 novemberében szabadulhat.

A rapper ellen igen súlyos vádakat emeltek, egyebek mellett veszélyes fegyverrel elkövetett támadás, illegális lőfegyverviselés, illetve összeesküvéses gyilkosságok kapcsán állt a bíróság előtt. A bűnbandához, amelynek tagjaként a bűncselekményeket elkövette, 2017-ben csatlakozott, ám egy évre rá már kilépett.

hirdetés

A bűnbanda rablásokat követett el, drogokkal kereskedett, és belső, valamint más bandákkal folytatott külső agressziót is gyakorolt. Két személyt már elfogtak a rapper információi alapján.

hirdetés

hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés