hirdetés
Bulvár

Karácsonyfát állítottak Pripjatyban

Karácsonyfát állítottak fel Pripjatyban, ahol az atomerőmű 1986-os katasztrófája után (alighanem) most először állt feldíszített karácsonyfa a szellemvárosban.

Karácsonyfát állítottak Pripjatyban
hirdetés

Az egykor 47 ezer embernek otthont adó Pripjaty valóságos szellemváros még napjainkban is, ugyanis a tőle 3 kilométerre található atomerőmű katasztrófája után mindenki elhagyta a területet, s mindmáig sugárszennyezettnek minősül a település nagy része.

Ebben az évben azonban korábbi lakosok érkeztek a városba, hogy családi fotókkal díszítsék fel a pripjatyi karácsonyfát egy helyi turisztikai vállalat szervezésében. Mások órát mintázó dekorációt is hoztak, amellyel az idő múlását, valamint a város jövőbeli újraéledésének reményét szerették volna szimbólumként megjeleníteni az ünnepi dekorációk között.

Former residents of Pripyat install Christmas tree in Ukrainian ghost town for the first time since 1986 Chernobyl nuclear disaster pic.twitter.com/MtqJfvm1Oq

hirdetés

— TRT World Now (@TRTWorldNow) 2019. december 26.

Kateryna Aslamova, a Chernobyl Tour Operators munkatársa elmondta, hogy ez volt az első alkalom, hogy a lakosok visszatértek Pripjatyba a világ első atomkatasztrófáját követően, azonban a „városnak élnie kell, és ahhoz, hogy ez megtörténjen, meg kell menteni”, mint fogalmazott.

Vállalata egyébként szeretné elérni, hogy az ENSZ Világörökség részévé váljon a csernobili 30 km-es zóna néhány része, illetve maga Pripjaty.

(BBC)

hirdetés

hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés