hirdetés
Bulvár

„Jetilábnyomokat” vélt felfedezni az indiai hadsereg

Az indiai hadsereg állítása szerint egy jeti lábnyomait figyelte meg – a bejelentésre érkező reakciókat viszont aligha teszi zsebre… A közösségi oldalakon már több meghökkent vagy éppen viccelődő kedvű felhasználó is hangot adott véleményének az állítólagos jetilábnyomokkal kapcsolatosan.

„Jetilábnyomokat” vélt felfedezni az indiai hadsereg
hirdetés

Az indiai hadsereg hétfőn a mintegy hatmillió követőjével a Twitteren azt a hírt osztotta meg, hogy a Himalája területén a jeti „rejtelmes nyomaira” lettek figyelmesek. A jeti egy hatalmas, főemlőshöz hasonló mitológiai lény, amely a dél-ázsiai folklór egy fontos „szereplője”. Egyelőre ugyan semmi bizonyíték nincs arra, hogy a titokzatos lény létezne, de a régióban többen továbbra is úgy hiszik, hogy valóságos teremtményről van szó.

Ezúttal az indiai hadsereg erősíthette meg ezen hitükben a környéken élőket, ugyanis hivatalos Twitter-oldalán azt írta, hogy a hóban jetilábnyomokra bukkantak, s ehhez fotót is csatoltak. Leírták továbbá, hogy a lábnyomot 2019. április kilencedikén fedezték fel. Egy helyi lap szerint azért csak most tettek bejelentést a nagy felfedezésről, mert előbb megbizonyosodtak arról, összegyeztethető-e az ő felfedezésük más, korábbi olyan beszámolókkal, amelyek a jetikkel kapcsolatosan születtek.

For the first time, an #IndianArmy Moutaineering Expedition Team has sited Mysterious Footprints of mythical beast 'Yeti' measuring 32x15 inches close to Makalu Base Camp on 09 April 2019. This elusive snowman has only been sighted at Makalu-Barun National Park in the past. pic.twitter.com/AMD4MYIgV7

hirdetés

— ADG PI - INDIAN ARMY (@adgpi) 2019. április 29.

A közösségi oldalakon természetesen azonnal megjelentek a hitetlenkedő felhasználók, s ezzel együtt viccelődő és kétkedő bejegyzések kaptak szárnyra, amelyekre reagálva az indiai hadsereg közölte, hogy lefotózták a „bizonyítékot” a jetiről, s azt szakértőknek adták át, miközben a nyilvánosságot azért tájékoztatták minderről, mert bíztak benne, hogy „tudományos érdeklődéssel” állnak majd a felfedezésükhöz.

2013-ban egy brit kutató arra a következtetésre jutott munkája során, hogy a jeti voltaképpen a barnamedve egy alfaja lehet a többek által állítólagosan észlelt jeti.

(BBC)


hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés