hirdetés
Bulvár

Jay-Z a világ „első milliárdos rappere”

A Forbes szerint Jay-Z hivatalosan is az első dollármilliárdos hip hop zenész, aki e tevékenységével összefüggésben – a zenére, divatra, befektetésekre és tulajdonra építve – milliárd dolláros vagyont ért el.

Jay-Z a világ „első milliárdos rappere”
hirdetés

Az amerikai magazin becslései szerint a rapper vagyona immár elérte az egy milliárd amerikai dollárt, ami annak köszönhető, hogy a zenész nemcsak nevét adta bizonyos márkákhoz, hanem saját márkákat épített – írja a BBC.

A Forbes ugyanakkor úgy véli, nem igazak azok a feltételezések, miszerint Dr Dre rapper és producer ugyancsak milliárdossá vált volna mostanra.

A Shawn Carter néven született Jay-Z New York egy leghírhedtebb városrészében nőtt fel, majd a siker útján 1996-ban indult el Reasonable Doubt című albumával. 2001-es The Blueprint című albuma pedig az amerikai nemzeti hangfelvétel-regiszterbe is felvételt nyert „kulturális, történelmi, illetve esztétikai” jelentősége miatt.

A Forbes úgy becsülte meg a sztár vagyonát, hogy a meglévő tulajdonait összegezte, majd abból kivonta azt az összeget, amelyet egy szupersztár a saját életmódja szerint feltehetően elkölt.

hirdetés

A rapper tulajdonai között szerepelt egy 75 milliós zenei katalógus, 410 millió dollárnyi részvény pezsgő- és konyakmárkákban, egy 70 milliós Uber-részvény, több ingatlan New York és Los Angeles népszerű részein, 100 milliós részvény a Tidal nevű zenesugárzó szolgáltatásban, valamint egy 50 milliós műtárgy-gyűjtemény. Felesége, Beyonce további 335 millió dolláros vagyont szerez elsősorban a zenei tevékenységéből, így közös vagyonuk már eddig is elérte az 1 milliárd dollárt.


hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés