hirdetés
Bulvár

Ellopta apja autóját egy ötéves, és elment vele egy körre

Egy ötéves kisfiú – a beszámolók szerint leginkább Adrian-nek szólíthatnánk – ellopta a család autóját, és csak akkor bukott le, amikor az Utah állambeli rendőrség munkatársa megállította őt egy autóúton.

Ellopta apja autóját egy ötéves, és elment vele egy körre
hirdetés

Egy járőröző rendőr vette észre az autót, amint az mintegy 50 km/órás sebességgel cikázott a sávok között. A rendőr megállította az autót, amely jelzésének az ifjú sofőr eleget is tett. A rendőr érthető módon óriási döbbenettel fogadta, hogy egy gyermek ül a volán mögött, aki ráadásul azt állította, éppen úton van, hogy vegyen egy Lamborghinit – derül ki a BBC cikkéből.

A fiú elmondta, akkor eredt útnak, amikor az anyukája nem volt hajlandó neki megvenni a majd' 200 ezer dolláros luxusautót, s emiatt „vitába” keveredtek. A rendőr azt mondta, a gyermek ekkor döntötte el, hogy elindul, és vesz egy ilyen autót, de persze a nála lévő 3 dollárhoz még igazán sok hiányzott volna az áhított jármű árához…

A biztonsági kamerák felvételéből kiderül, hogy a gyermek vezette autó némileg jobbra-balra húzódott, s a járőr először úgy vélte, hogy talán egy autóvezetésre alkalmatlan állapotban lévő (például ittas vagy kábítószer hatása alatt álló) sofőr vezetheti a járgányt.

A kisfiú az ülés legelején ült, hogy a pedálokat elérje, és nagyjából öt percen át tartott az útja. Az eset során senki sem sérült meg, az pedig még nem dőlt el, hogy a szülőket felelősségre vonják-e, amiért a gyermeknek sikerült az autóval meglépnie.

Mindkét szülő dolgozott, és a fiút egy nagyobb testvérre bízták az eset idejében. Az eset kapcsán a rendőrök felhívták a figyelmet arra is, hogy az autók kulcsait mindig a gyermekektől elzárva kell tartani.


hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés