hirdetés
Belföld

Zsákba rejtette halva született gyermekét egy thaiföldi nő Magyarországon

A harmincegy éves thaiföldi nő a gyanú szerint olyan készítményeket szedett terhessége alatt, amelyek miatt elvetélt, ezért magzatelhajtás vétségének gyanújával hallgatták ki.

Zsákba rejtette halva született gyermekét egy thaiföldi nő Magyarországon
hirdetés

Magzatelhajtás vétség megalapozott gyanúja miatt hallgattak ki gyanúsítottként a BRFK Életvédelmi Osztály nyomozói egy thaiföldi nőt, akit a mentők december huszonegyedikén hajnalban szállítottak kórházba. A kórházi vizsgálatok során kiderült, hogy a nő nem sokkal korábban szült, vagy elvetélt, amiről az orvosok értesítették is a rendőrséget.

A BRFK munkatársai ezt követően azonnal megkezdték annak a lakásnak az átkutatását, ahonnan a nőt a kórházba szállították, s a helyszínen véres nyomokat ugyan találtak, de a csecsemőt nem találták meg sem a lakásban, sem pedig a környéken.

Kiderült azonban, hogy a nő az orvosi vizsgálat előtt a kórházban kapott egy zsákot a ruhái számára, s ebben a zsákban találták aztán meg a rendőrök a 25 hetes körüli magzatot. A nő meghallgatása során azt mondta, hogy a közvetlen vizsgálat előtt, vetkőzés közben elvetélt, erről azonban nem tájékoztatta az orvosokat.

A csecsemő halálának körülményeit a rendőrség büntetőeljárás keretében, szakértő bevonásával kezdte vizsgálni.

hirdetés

Az elsődleges megállapítások szerint a csecsemő halva született, azonban a nyomozás során beszerzett további adatok alapján felmerült a gyanú, hogy a nő a terhessége alatt olyan szereket és készítményeket szedett, amelyek hatására elvetélt.

A nőt így magzatelhajtás vétség miatt gyanúsítottként hallgatták ki, őrizetbe vették, és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.

hirdetés

hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés